Annons

Annons

Nya trenden: Sova över på IkeaI helgen sov två tonårsflickor över på Ikea i Jönköping. Det är bara en av flera övernattningar som inträffat sedan i somras.

En ny trend sprids – att sova över på ett Ikea-varuhus. Det senaste fallet inträffade på Ikea i Jönköping, när två tonårsflickor sov över på varuhuset i helgen. Trenden tros ha fått sin början i augusti när två tonårspojkar övernattade på ett Ikea-varuhus i Belgien och filmade hela natten. Filmen, som de lade upp på Youtube, har setts över 1,7 miljoner gånger.

Annons

Läs mer: Ikeas framtidsplan: Varuhus mitt i stan

I Sverige har Ikea-varuhusen förstärkt bevakningen sedan i somras och endast en handfull övernattningar ska ha inträffat under hösten, medan flera personer har blivit fast för att ha planerat en övernattning.

– Vi har hittat sådana som hade tänkt sova över men alltså inte lyckats och vi har identifierat sådana som gjort förberedande aktiviteter, säger Jakob Holmström, pressansvarig på Ikea, till nyhetsbyrån TT.

Han uppger att Ikea ser allvarligt på försöken till övernattning och hoppas att trenden ska avta. Fram till oktober i år var övernattningarna på varuhusen uppe i cirka 1300 på Ikea globalt, enligt polisens informatör Lars Forstell, som Sydsvenskan varit i kontakt med.

Den som sover över på Ikea gör sig skyldig till olaga intrång. Redan långt innan trenden bland ungdomar uppkom bjöd Ikea själva in kunder att sova i varuhusen. 2014 bjöds 30 kunder in till Ikea i Sundsvall för att testa Ikeas sängar och redan 2007 tilläts kunder sova över på Ikea i Furuset i Norge under en femdagarsperiod, enligt TT.

Läs mer: 

Kika på nya bilder från Ikeas samarbete med Hay

Ikea presenterar PS 2017 – se kollektionen här

Efter populära Ikea-kollektionen – nu öppnar han webbshop

(21)
(0)


AnnonsLaddar