Annons

Annons

Redaktionens önskelistor – ImkeImke Janoschek är redaktionschef på Residence. Hon brukar fira jul i Stockholm med familjen på svenskt vis – ” det värsta man kan göra är att åka bort på julen” – men kräver ett paket med tyska julkakor under granen för att få äkta julkänslor. ”Det bästa med julen är att alla tror på riktigt att livet blir helt annorlunda efteråt och propsar på att ses innan. Som om jorden skulle gå under. Det blir liksom en exalterad stämning hos fullt vuxna, det gillar jag. Och det nästbästa är att dricka champagne när allt är klart på julafton, barnen sover i sina sängar, fötterna ligger högt på en kudde och brasan är tänd, och det blir liksom omstart på livet.”

Nedräkningen har börjat, nu är det inte långt kvar till julafton. Residence redaktionschef Imke Janoschek önskar sig konst och design, precis som sig bör.

waldersten

1. En Waldersten

Kära tomten, om jag kan få ett konstverk av vardagsgeniet Jesper Waldersten! Om någon känner för att slå på stort, gärna en olja, varför inte den där ”When poets are sitting”, men ett enklare tryck går också bra. Kan beställas enkelt via nätet www.waldersten.com

Annons
Gilla Residence på Facebook

 

Sonia Rykiel

2. Tröja av Sonia Rykiel

Rödhårige krutkärringen och modeskaparen Sonia Rykiel är en av mina husgudar, så en fin liten tröja med ett körbärs på skulle pigga upp.

 

eric ericson

3. Kruka

Eric Ericson har varit i ropet i år på lite olika sätt, både som uppviglare mot prinsen men även med eget boksläpp och en fin utställning av hans pappa H C Ericsons  bosktavsskulpturer på Svenskt tenn. Lagom till jul har han gjort en tennkruka med ett modernt Janusansikte, som på den ena sidan skrattar och den andra räcker ut tungan. Fint!

 

Counterbalance Transparent

4. Counterbalance

Ljusmästaren Daniel Rybakkens lampa Counterbalance skulle platsa fint i mitt vardagsrum och ger nödvändigt belysning, just nu råder tyvärr domedagsskymning och det är lite svårt att läsa.

 

skultuna hutton

5. Ljusstakar

Richard Hutten är en av medlemmarna i holländska designgruppen Droog, lite fixstjärnor för mig med sin utmanande och ibland prövande formgivning. För Skultuna har Hutten gjort en väldig klassisk enkel ljusstake som jag nog behöver två av.

(4)
(0)


AnnonsLaddar