Annons

Annons

Så här dekorerar du hemmet med amaryllisEn av vinterns vackraste blommor är den praktfulla amaryllisen. Så här kan du dekorera med den klassiska julblomman i ny tappning.

Amaryllisen är en av våra vanligaste julblommor, kanske för att den är både lättodlad och hållbar. Den är lika passande hemma i fönstret som en gå-bort-blomma under december månads alla glöggmingel.

Annons

Lagom till vinterns intåg har Plantagen lanserat en modern tolkning av den traditionella amaryllisen. I år finns amaryllis med vaxad lök för att kunna hänga upp blomman upp och ner mot en vägg eller varför inte i ett fönster? Faktum är att det har varit en tradition sedan lång tid tillbaka att hänga upp amaryllisen i fönstret. Använd ett vackert band i rött, grönt eller vitt för en riktig julkänsla.

Gilla Residence på Facebook

Läs mer: Här är de 4 största växttrenderna i jul

amaryllis vaxad lok

Från och med vecka 46 finns färgerna vit, svart och röd i butik. Från och med vecka 49 finns färgerna guld, silver och koppar.

Spara amaryllislökarna till nästa säsong

Vill du spara lökarna till nästa säsong kan du låta dem övervintra. När blomman har blommat över skär du bort blomresterna och först när blomman har vissnat ned ordentligt tar du bort stängeln.

Placera blomman ute på en vindskyddad och halvskuggig plats där den vattnas och gödslas. I september månad slutar du vattna löken för att istället hålla den torr i en temperatur mellan 12-20°C. I november tar du fram löken igen, planterar om den och börjar vattna den som vanligt.

Så här ofta ska du vattna din amaryllis

Placera den så ljust som möjligt och var sparsam med vattning. Ungefär 4 cl vatten per vecka är lagom. Jorden ska vara torr innan du vattnar igen.

Läs mer: Så får du ekollonet att gro – 3 enkla knep

(44)
(0)


AnnonsLaddar