Annons

Annons

Scandinavian award of the year: ”Vi arbetar med bra människor”


Scandinavian award of the year:

»Frama placerar den nya enkelheten mitt i samtiden; vågar gå sin egen väg och utmana den traditionella producentrollen.«

Rörelsen framåt finns i gränsövergångarna. Danska Frama vill göra något gediget och annorlunda. Företaget grundades av Niels Strøyer Christophersen för fem år sedan.

»Vi startade som en idé och ett uttryck för frihet att bestämma ditt eget liv och inte följa en mall. Vi arbetar med passionerade människor och vill vara en plats de kan dra nytta av och göra sitt bästa på«, säger Johanne Aurebekk, studio­ och kommunikationschef på Frama.

Annons

I dag jobbar sju personer på byrån, en blandad mix av form­ givare, arkitekter och säljare. Det är lätt att bara se produkterna, den prisvinnande, nästan militärt robusta köksbänken Studio kitchen, de koncentrerade Adam­bänkarna, inredningar, eau de parfum, husgeråd och boken Dialogues som rar fem år av Frama­relationer, kreativa samarbeten och existentiell matkultur.

I centrum finns Frama­känslan.

»Våra processer är sporadiska och organiska. Vi strömmar bland olika material, idéer och uttryck och försöker sakta ner farten kring våra projekt. När du lägger mer tid på något och arbetar med bra människor, då får du också fram något mera speciellt.«

Frama upplevs bäst på plats i deras utsökta showroom i det gamla St. Pauls­apoteket i Köpenhamn, men Frama­produkter finns också hos Dry studios i Stockholm, där man noterar fler och fler nyfikna besökare.

Framas showroom i Köpenhamn ligger i ett gammalt apotek med originalinredningen kvar på väggarna.

Text: Petter Eklund

Foto: Erik Lefvander

(0)
(12)


AnnonsLaddar