Annons

Annons

Slettvoll samarbetar med hyllade fotografen Jimmy NelsonNorska Slettvoll slår sig ihop med Jimmy Nelson för att ställa ut fotografens verk i företagets butiker. Bilder från boken Before They Pass Away kompletteras av foton på de anställda på företagets fabrik i Stranda.

Norska familjeföretaget Slettvoll inleder ett samarbete med hyllade fotografen Jimmy Nelson för att fotografera – Slettvolls anställda.

Brittiske fotografen Jimmy Nelson har gjort sig känd för sitt arbete med att porträttera ursprungsbefolkningar jorden över. Efter att ha gett sig av till Tibet som 17-åring har han sedan dess levt sida vid sida tillsammans med 35 olika stammar för att försöka förmedla deras historia.

Annons

 Nelsons bok Before They Pass Away har sålt i över 150 000 exemplar, och hans bilder har ställts ut världen över, bland annat på Fotografiska i Stockholm under vintern 2014/2015.

Samarbetet med Slettvoll består av fem fotografier i begränsad upplaga som för första gången säljs utanför gallerivärlden.

Förutom de fem fotografierna som hämtats ut Nelsons arkiv har han även fotograferat människorna som arbetar på företagets fabrik i Stranda efter att ha blivit inspirerad av företagets historia, och företagets erfarna hantverkare.

Jimmy Nelsons fotografier finns utställda på Slettvolls butiker i Stockholm och Malmö.

(50)
(0)


AnnonsLaddar