Annons

Annons

Här är sommarens 5 trendigaste mackorMackor fungerar lika bra till frukost, lunch och middag och är dessutom perfekt att ta med på picknicken eller utflykten. Några av sommarens trendigaste mackor enligt Pågen är egenodlade, vegetariska och gjorda på rester.

1. Egenodlade mackor

Hemmaodling får fäste på riktigt i år och sommarens trendigaste macka serveras med egenodlade grönsaker och groddar. Om man inte kan odla själv översvämmas matbutikerna av nyskördade och närodlade grönsaker under sommarmånaderna – det går lika bra att använda dem, poängen är att låta det gröna spela huvudrollen.

Annons

Recept: Toast med örtkräm, rädisor och groddar

pagen-mackor-radisor-groddar

2. Smörrebröd i nya kläder

Smörrebrödet har uppdaterats och finns numera i trendiga varianter som raw food och vegan, men påläggen går att variera i all oändlighet beroende på smak och vad som finns hemma.

Gilla Residence på Facebook

Recept: Smörrebröd med pankopanerad halloumi, curry och picklad rödlök

pagen-mackor-smorrebrod-halloumi

3. Gastronomiska svinnmackor

Ta tillvara på svinnet efter grillfesten och omvandla grillade grönsaker, tzatziki och cole slaw till en lunchmacka. Eller varför inte använda gårdagens bröd för att göra en svalkande gazpacho?

Recept: Toast med het äggröra, grillad zucchini och rostade sesamfrön

pagen-mackor-toast-aggrora

4. Sofistikerade flatbreads

Flatbreads kan göras antingen i ugnen eller på grillen och serveras som förrätt, tillbehör eller huvudrätt. Dess topping kan varieras i all oändlighet och hämta inspiration från alltifrån det italienska till persiska köket.

Recept: Flatbread med vällagrad prästost, zucchini och oregano

pagen-mackor-flatbread-zucchini

5. Bröd bortom tallkriksmodellen

De senaste åren har vi kunnat se att de traditionella måltidsmönstren med frukost, lunch och middag allt mer kommit att överges till förmån för ett ökat snacksande. Den här typen av ätande är perfekt på sommaren, så duka upp en brödbuffé med bröd skurna i stavar som serveras tillsammans med goda röror och tilltugg.

Recept: Snacksbräda med linser, getostkräm och surdegsbröd

pagen-mackor-snacksbrada

Artikeln publicerades ursprungligen på vår systersajt ELLE mat & vin. 

(6)
(0)


AnnonsLaddar