Annons

Annons

Spana in prisade Hope-designerns somriga inredningsfavoriter


Spana in prisade Hope-designerns somriga inredningsfavoriter

Hopes hyllade och prisade chefs­designer Frida Bard väljer favoriterna för en stilfull sommar.

För Frida Bard är gissningsvis sommarlovet extra välkommet i år. Efter att ha tagit över som chefsdesigner på Hope år 2016 har hon på kort tid gjort fullständig succé och blivit utsedd till årets designer av både Elle och Café. Som chefsdesigner har hon gjort revolution i det lilla genom att plocka bort könsmärkningen på märkets plagg.

Annons

»Jag ser priserna som ett väldigt smickrande bevis för att vi är på rätt väg både när det gäller vår design och vårt normutmanande arbete. Vi jobbar vidare på samma spår med ännu mer energi!«

Bild på Hopes chefsdesigner Frida Bard.

Frida Bard har på kort tid blivit hyllad och prisad för sitt normbrytande arbete som chefsdesigner på Hope.

Sommaren kommer att spenderas på lantstället i Sörmland, där fokus ligger på det enkla livet: hobbysnickrande och cykelutfykter till blåbärsskogen.

»När jag är ledig är jag nästan alltid klädd i skjorta och jeansskjorts … I år kommer jag dock att utmana min semesterstil med en paisleymönstrad pyjamas. Inredningsmässigt är jag ganska pragmatisk och favoriserar de praktiska delarna. Jag vill ha estetik i det som är användbart, det rent dekorativa är jag mindre intresserad av. Precis som i mode är jag en samlare och det eklektiska uttrycket är viktigt. Jag gillar det aparta, skeva. När en inredning får växa fram och ändras snarare än sättas vid en och samma tidpunkt.«

Hur ser du på att modevärlden och inredningsvärlden rör sig allt närmare varandra?
»Det känns naturligt att mode och inredning kompletterar varandra. Jag tycker om hur Magniberg arbetar med inredning med en modeapproach, det är ett bra exempel på hur dessa branscher trots allt inte är så långt ifrån varandra. Jag tror att vi kommer att se mer av den typen av företag framöver«, säger Frida.

Scrolla ned för Frida Bards tio inredningsfavoriter:


1. »Förra sommaren fullkomligen svämmade det över av svamp i skogarna kring sommarhuset, och i synnerhet oätliga sorter. Flugsvamparna var gigantiska! Jag blev lite besatt och fotade massor. Tycker dessa tallrikar är magiska och skulle älska att käka mina favoriter på dem.«
Porslin Agaric fausse orange umbrella dinner plate, 900:-, Astier de Villatte.

2. »Jag är ett stort fan av textiler och i sommarhuset tar jag tillfället att använda en hel del mönster. Jag gillar den grå varianten av den här klassikern och tänker att det blir ett nt draperi mellan kök och veranda. Tror dessutom att den blir ännu bättre när den fått bli solblekt.«
Textil Celotocaulis av Josef Frank, 1 500:- per löpmeter, Svenskt tenn.

3. »Helt besatt av Lena Rewells filtar! Har en grön sedan tidigare. Perfekt sätt att få in färg i rummet.«
Pläd i mohair, 5 600:-, Svenskt tenn.

4. »Jag är en samlare, så olika sätt att förvara och sortera alla småsaker är perfekta.«
Bricka Clamp tray, 930:-, Navet.

5. »Förra sommaren byggde vi en kombinerad bänk och förvaringsplats på verandan i vårt sommarhus. Safarimadrassen blir perfekt att lägga där och enkel att dra med på picknick när vädret tillåter.«
Madrass Safari, från 2 500:-, Artilleriet.

6. »Jag älskar Jessica Hans keramik, och konfettivasen är perfekt till sommarblommorna. Jag eftersträvar ett eklektiskt uttryck och lekfullheten är viktig.
Keramik, pris på förfrågan, Jessica Hans.

7. »Perfekt extrastol att ta fram när man är flera, bära med ut i trädgården både som bord och stol. Älskar färgen!«
Pall Rattan paperclip stool, 1 100:-, Artilleriet.

8. »Jag älskar rottingmöbler och Teddy har den perfekta balansen. Under sommaren kommer jag att ha den i sommarhuset och till hösten åker den med tillbaka hem till stan.«
Fåtölj Teddy chair, 8 835:-, Sika-design.

9. »Jag klär mig nästan aldrig i vare sig print eller färg, men detta älskar jag! Tyget innehåller lite, lite metalltråd vilket ger en skrynklig känsla. Tänker att det blir en perfekt outfít för semestern.«
Överdel Still jacket och byxor Bon trouser, 2 100:- respektive 1 600:-, Hope.

10. »Jag är dålig på att dricka tillräckligt med vatten så tänker att om jag blandar ’gott’ vatten med mynta och citron kommer det att vara lättare att dricka.«
Vattenbehållare Lemonade jar, 800:-, Tambur.

(0)
(2)


AnnonsLaddar