Annons

Annons

Stjärnkockens 5 bästa tips för att göra dina tacos godareVill du lyfta upplevelsen på din nästas tacokväll? Här ger stjärnkocken Jonas Dahlbom sina bästa tips på enkla sätt att göra fantastiskt goda tacos.

Kocken Jonas Dahlbom har en lång meritlista med bland annat en fjärdeplacering från kock-vm. I år har han haft ansvar för att utveckla Gröna Lunds stora matsatsning, med bland annat en taqueria och bar i mexikansk stil.

Annons

Vi passade därför på att be honom om några bra tips för att höja smakupplevelsen på våra egna tacos.

Brödet

Gör eget tortillabröd med masa-mjöl till exempel från Maseca. Det kan köpas i välsorterade butiker eller beställas online. Du behöver endast mjöl, vatten och salt.

Gilla Residence på Facebook

– Det är ganska enkelt faktiskt, och redan där har man lyft smaken otroligt mycket, säger Jonas Dahlbom.

Röror

Gör röror med majonäs som grund. Smaksätt med till exempel sriracha, chilisås, vitlök eller någon creme fraiche.

Fisk

Fisktacos går utmärkt att göra med vit fisk, till exempel torsk. Den kan till exempel marineras med miso, sake och mirin.

– Problemet är överlag är att man steker den för hårt, jag vill ha en innertemperatur på ungefär 40-45 grader.

Testa också fisktacos med lax. Jonas rekommenderar att skära upp den i bitar, salta, rulla i rostad fänkål och paprikapulver och sedan steka på den snabbt till medium, medium rare.

– Servera med någon majonäsröra, krispiga salladsblad, och någon picklad grönsak.

Kyckling

För att verkligen lyfta din kycklingtaco rekommenderar Jonas en egen marinad med sweet chili-sås, tamarindpasta, fisksås, sriracha och palmsocker i lika delar. Koka upp och släng runt strimlade, stekta kycklingbitar.

Tacokrydda

Om du använder köttfärs eller det vegetariska alternativet, quornfärs, kan du med fördel göra din egen krydda. Använd spiskummin, vitlökspulver, paprikapulver och oregano, och fördela efter smak.

(16)
(0)


AnnonsLaddar