Annons

Annons

Tobias Hägg fotar Sverige uppifrån – nu hyllas hans bild av National GeographicMed sin systemkamera, drönare och ett öppet sinne fotograferar Tobias Hägg naturen från ett fågelperspektiv – och hans bilder är förtrollande.

Eskilstunafödda Tobias Häggs fotointresse föddes redan när han var 15, men det är först nu – 14 år senare – som han väljer att satsa helhjärtat på sin hobby. För ett år sedan startade han sitt Instagramkonto och nyligen blev en av hans bilder publicerade på National Geographic.

Annons

– Det var ganska stort, lite av ett life goal, säger han till Residence.

Fotot föreställer en liten ö med ett hus på, omgivet av stilla vatten. Platsen är Mälarön och kom till under en av årets första fina vårdagar med en Canon 7D och en drönare.

Gilla Residence på Facebook

sweden-island-aerial

– Jag brukar inte fota så mycket i min hemstad, men den dagen var jag ute och letade efter något. Jag hade lite dålig inspiration, berättar Tobias.

01. tobias-hagg

Precis som många av hans andra bilder är fotot på huset på ön tagen från ett uppifrånperspektiv. Man kan säga att det blivit lite av hans signum.

07. tobias-hagg

02. tobias-hagg

– Jag har alltid velat ta foton från ett flygperspektiv, men det har inte varit möjligt för en privatperson förut, säger han.

08. tobias-hagg

Naturen är Tobias största inspirationskälla och hösten och vintern är hans favoritårstider rent fotomässigt.

– Men våren är fin den med, och solnedgångar på sommaren är också svårslaget.

04. tobias-hagg

05. tobias-hagg

Det är inte bara National Geographic som fått upp ögonen för svensken. För några veckor sedan blev han publicerad i brittiska The Telegraph och Daily Mail och i juni släpper ett engelskt bokförlag en bok om svensk skönhet – swedish grace – där hans bilder är med.

03. tobias-hagg

Du hittar mer av Tobias Hägg på Instagram och på Nordic Design Collective.

Foto: Tobias Hägg

Läs mer:
7 motiv vi svenskar helst fotograferar på semestern
Uppskattade fotografen Andrea Papini: ”Det här är den perfekta bilden”
Hemma hos inredningsfotografen Pia Ulin i Brooklyns skönaste lya

LÄS OCKSÅ

(24)
(0)


AnnonsLaddar