Annons

Annons

Topp tio för trädgården


Topp tio för trädgården

Designern Ida Linea Hildebrand har en bakgård på mer än tusen kvadratmeter – så hon om någon vet hur man inreder uterum.

Ida Linea HildebrandEn dag för tre år sedan klev svenska Ida Linea Hildebrand in i lägenheten i Vesterbro, Köpenhamn och meddelade att hon sagt upp sig från jobbet som inredningsarkitekt. »Jag saknade möbeldesign så mycket!« Hennes man, dansken Rasmus Hildebrand, bestämde sig för att hoppa på tåget och kort därefter startade de Friends & founders. Tre år senare har de inte bara hunnit med att få två tvillingflickor och renovera ett 300 år gammalt hus med en tillhörande jätteträdgård, utan de har även lyckats etablera Friends & founders som en starkt lysande stjärna på den skandi­naviska designhimlen. Flera av företagets möbler har blivit uppmärksammade i press och på designtävlingar, varav en hel del för utemiljö. »Jag och min familj tillbringar mycket tid i vår trädgård och på terrassen. Vi äter, arbetar, vilar och umgås i våra uterum – så att flera av våra produkter är utemöbler har kommit helt naturligt.«

Annons
Gilla Residence på Facebook
andtradition true colors

»Vackra blommor och buketter förtjänar en vacker presentation. Denna vas från danska &tradition har jag både inomhus- och utomhus!« Vas True colours, Lex Pott, 1 795:-, &tradition.

espresso mug  Kristie van Noort

»Vi äter ute så ofta vädret tillåter och då allra helst på mitt favoritporslin från holländska Kristie van Noort.« Espressomugg, Kristie van Noort, 155:-, Stilleben.

fiskben marmor golv

»Att välja en annorlunda typ av markbeläggning kan skapa stor effekt! Jag uppmanar alla att tänka fritt och finna egna lösningar. Grafiska mönster­effekter som här i det fiskbensmönstrade kaklet är min favorit nu!« Kakel i fiskbensmönster, liknande finns på Centro Kakel.

shelvish-friends and founders

»Förvaringsmöbler för uterummet är ett måste i min trädgård för allt från krukväxter och servering till rumsindelning. Denna hylla från Friends & founders kan byggas upp i moduler för personlig anpassning efter behov.« Hylla Shelvish, Ida Linea Hildebrand, 5 995:-, Friends & founders.

thinking_man_chair limited edition jasper morrisson

»Vi inreder uterummen med samma omsorg som vi inreder inne. För mig är det viktigt att skapa egna platser med personliga avtryck och vackra stilleben – precis som inne i huset. Jag uppskattar särskilt möbler som uppfyller flera olika behov, vilket gör att man kan nöja sig med färre men bra ting. Ett bra exempel är Thinking man’s chair av Jasper Morrison. Helst skulle jag vilja ha den i den svarta specialutgåvan som bara finns i 99 exemplar.« Utefåtölj Thinking man’s chair av Jasper Morrison, 19 750:-, Cappellini.

marmorbord konstantin gricic topkapi

»Jag tycker om att möblera med möbler och objekt som tål att stå ute oavsett årstid. Det här runda bordet i marmor av Konstantin Grcic håller en livstid och är perfekt för både arbete och nöje!« Matbord Topkapi av Konstantin Grcic, 150000:-, Marsotto.

hamish_rosette aiayu

»Ingen skandinavisk sommar utan filt! Min favoritpläd kommer från danska Aiayu, som tillverkar sina produkter i mjuk lamaull. Själv har jag den i färgen rosé, men den finns i flera toner. Pläden är perfekt att vira in sig i när det börjar skymma!« Pläd Hamish, 2 670:-, Aiayu.

Optical Candle Holder_Jonas Ravlo Stokke oystein Austad

»Var jag än vistas i mitt hem så finns det levande ljus – samma sak gäller i trädgården. Menus nya ljusstake faller mig väl i smaken eftersom jag fascineras av experimentet med geometriska former.« Ljusstake Optical av Jonas Ravlo Stokke och Øystein Austad, 499:-, Menu.

mychair-friends and founders

(0)
(0)


AnnonsLaddar