Annons

Annons

VäskrycketDrömmen om den ultimata väskan fick Monica Förster att greppa pennan och rita en.

Varje år unnar sig designern Monica Förster ett projekt som bara är till för henne själv. Som drivs av ren skaparlusta och ingenting annat. »I mitt företag jobbar vi annars nästan uteslutande på uppdrag, så det är oerhört befriande med ett projekt där jag utgår från mig själv.«
I år blev det handväskor, och Monicas utgångspunkt var inte så mycket mode utan hennes vanliga värld, möbeldesign i den högre skolan. Till vardags jobbar hon mestadels med internationella prestige­företag, ofta i Italien. »Även om jag är en väldigt modeintresserad person, så känns det här mer som att skapa en möbelklassiker, ett objekt som ska hålla mycket länge.« Monica kontaktade Palmgrens, och vd:n Catharina Herré sa omedelbart ja. De två fann varandra väldigt snabbt i designprocessen.
»Jag blev väldigt glad över Catharinas oerhörda noggrannhet och detaljkänsla«, säger Monica.
Varje väska sys för hand. De dekorativa skinn­knapparna kläs manuellt och sätts på plats en efter en. Det är ett gediget handarbete där ingenting lämnas åt slumpen.
I denna första omgång blev det en cocktailväska, en mer klassisk handväska, och en arbetsbag där datorn får plats.
»Catharina föreslog till exempel att göra knappar och väskor i olika färgnyanser som ligger mycket nära varandra. Det är sådana små förändringar där man vrider till en liten detalj ytterligare ett varv, som visar att man jobbar i den högre formskolan. Och att man har hållit på ett tag«, säger Monica.

Annons
Gilla Residence på Facebook
monica_forster

Stjärndesignern Monica Förster unnar sig ett eget lustprojekt om året.

Palmgrens-and-Monica-Forster,-Tote-bag,-cognac

(0)
(0)


AnnonsLaddar