Annons

Annons

24 planscher det är hög tid att släppa nuEn gång i tiden var de hetare än tryffelmajonnäs – nu är de mer som falukorv i ugn, picnicbog och fruktcocktail på burk. Här är 24 planscher och tavlor det är dags att förpassa till historien, enligt tidningen Café.

Precis som med kläder så finns det ett bäst före-datum för vad vi hänger på väggarna. Pumas rallydojjor var det hetaste vi kunde stoppa fötterna i 2002, men de tar oss inte särskilt långt i dag. Detsamma gäller hur vi dekorerar våra hem.

Annons

Vissa av dessa borde så klart vara avhängda sedan länge eftersom de varit med sedan Gorbatjov ledde Sovjetunionen, medan andra snarare spelar på övertid. Och nu kanske du frågar dig vad som är så fel med att inte ha ”rätt” saker på väggarna? Rimlig synpunkt! Det bästa svaret på den frågan är väl kort och gott att variation för oss framåt.

Gilla Residence på Facebook

Därför har tidningen Café, för att göra det enkelt för oss alla att undvika de allra lurigaste fallgroparna, listat ett gäng tavlor, posters, affischer, planscher – kalla det vad du vill – som det är dags att hänga av.

1. Nick Brandts elefant

2. … och hans lejon

3. Vi säger som Johan Rabaeus säger till Andreas Wilson i Ondskan.

4. Russel James foto av Scarlett Johansson i slips och kavaj

5. Av Lasse Åberg alla Musse-motiv är detta det allra mest uttjatade

6. Tommy Hallgrens designer av Pim Pim (och alla andra tablettaskar)

7. Helmut Newton fotade den danska modellen Vibeke Knudsen-Bergeron för Yves Saint Laurent 1975. Nu är det dags att låta Vibeke vila.

8. Så här ledsen blir man av Roy Lichtensteins ”Crying Girl”.

9. Allt som liknar New Yorks höghus eller skyline. Vurmen måste upphöra.

10. Detsamma gäller Brooklyn Bridge och alla spårvagnar på branta gator i San Francisco

11. Ölkartan hör hemma endast över en drypande pissoar

12. Den röda Londonbussen och alla andra svartvita posters med ett ensamt, isolerat färgelement.  häftigt är det inte längre med Photoshop

Det finns ytterligare 12 posters som har följt med i sitt sista flyttlass. Se dem genom att klicka på pilen!

1 2

(0)
(0)


Annons

 • Olivia

  Det här var så otroligt föraktfullt, elitistiskt och ett extremt exempel på översitteri. Artiklar som denna är exakt varför många människor känner sig dömda i inredningssammanhang om man inte har ”rätt kunskap” och helt enkelt känner olust inför inredning och den värld som inredningsintresserade befinner sig i. Den här artikeln hjälper inte direkt den världen att verka mindre skrämmande. Sådant här klassförakt var det länge sedan jag såg i en artikel (”nu är de mer som falukorv i ugn, picnicbog och fruktcocktail på burk” och ”svinbra om du behöver ha lite färg i hemmet och samtidigt vill uttrycka att du helst av allt äter spagetti och köttfärssås på utlandssemestern” exempelvis). Det blir verkligen svårt att ta er på allvar som en seriös tidskrift nu, oavsett om intentionen var humoristisk eller inte (spoiler: det var inte roligt). Sparka uppåt, inte nedåt.

  • R

   Bra skrivet, Olivia. Håller med dig.

  • Andreas

   Instämmer, bra skrivet Olivia.
   Så otroligt korkad artikel, skäms Residence.Laddar