Annons

Annons

3 spektakulära inredningar av Milanos främsta designstjärnorDe har fått mängder av utmärkelser och inrett några av världens mest intressanta miljöer. Dimore studio är Milanos mest eftertraktade inredare. Här är 3 inredningar av Dimore runt om i Milano, alla helt skilda från varandra.

Att få till en fotografering eller intervju med grundarna av Dimore studio – Emiliano Salci och Britt Moran– är inte lätt. Under Milanos möbelvecka drar alla tidningar och massor av klienter i dem. Dimore, som i dag består av 20 personer, höll öppet hus i sitt eget showroom, som är grundarnas tidigare lägenhet.

Här visade de en av sina starkaste installationer hittills. Många besökte platsen flertalet gånger, en svartmålad lägenhet där art deco-inspirerade möbler tar plats i rum som leker lika mycket med möblernas speglingar som med färger, doft och musik.

För de som besöker Milano under andra tider på året rekommenderar vi tre andra inredningar av Dimore runt om i Milano, alla helt skilda från varandra.

Annons

1. Aesop

Aesop Dimore foto paola pansini Aesop Dimore foto paola pansini

På Corso Magenta i Milano ligger butiken Aesop, nyligen tjusigt inredd av Dimore studio. Inspirationen är hämtad från kabinetter som var vanliga i villor byggda runt 1930.

Foto via: Designboom, av Paola Pansini

2. Ceresio 7

Ceresio-7-staendeCeresio 7 pool Ceresio 7

Bakom nyinredda rooftop-baren och restaurangen Ceresio 7 står duon bakom Dsquered och Dimore studio, som hjälpts åt för att skapa den härliga blandningen av stilar och material i restaurang och bar. Dimore har återigen fokuserat på sin favoritera då byggnaden uppfördes, runt 1930, samt varvat orientaliska influenser i badrummen.

3. Grand Hotel Milano

Grand Hotel Milano foto Beppe Brancato Grand Hotel Milano foto Beppe Brancato

Under de senaste åren har Dimore uppdaterat inredningen i Milanos Grand Hotel, rum för rum. Hotellet byggdes 1863 och Dimore studio har uppdaterat ett rum åt gången och låtit klassiska detaljer varvas med moderna. 

Foto via: Grand Hotel Milano, av Beppe Brancato.

Läs också:

3 restauranger med magisk interiör

10 prisvärda designhotell

De ska utveckla Stockholms mest exklusiva hem

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Gilla Residence på Facebook

LÄS OCKSÅ

(30)
(0)


AnnonsLaddar