Annons

Annons

5 frågor till hyllade keramikern Calle ForsbergKeramikern Calle Forsberg om helgens julmarknad och trender 2016.

I helgen öppnar Calle Forsberg och hans keramikkompanjoner på Risvägen, Eli och Nina Keller och Linda Ljunggren, upp portarna för deras julutställning. Calle Forsberg, som är restaurangerna favoritkeramiker, tror att intresset för keramik kommer att hålla i sig även 2016. Vi fick en liten pratstund med honom om helgens julutställning, den stundande julen och just trender inom keramik och dukning 2016.

Annons

Hej Calle! I helgen har keramikerna på Risvägen en julutställning. Vad kan besökarna förvänta sig av den?
– Jag kommer att visa en del av det jag har jobbat med under året. Hittar man något man gillar får man definitivt köpa det.

Vilket är helgens bästa köp på din julutställning?
– Det bästa köpet är det man gillar och behöver bäst. Men ett exempel några skålar i oxblodsglasyr från senaste vedbränningen. Sen kommer jag också att sälja tekannor till ett bra pris.

Keramik av Calle Forsberg5

Vad ger du själv bort i julklapp?
– Jag har inte börjat fundera på julen än, men jag tror att att jag ska ge bort en såskanna av min praktikant Eriko Suzuki.

Vad önskar du dig själv i julklapp?
– Klas Östergrens nya bok med samlade noveller, några lugna dagar och ett glas öl.

Keramik av Calle Forsberg1

Vilka trender tror du vi kommer se 2016 inom keramik och dukning?
– Jag är usel på trender men jag hoppas kockarnas intresse för handgjort stengods håller i sig. Förhoppningsvis i lite mer vildsinta former, inte nödvändigtvis runt och symmetriskt. Om jag ser till orderboken så blir 2016 ännu intensivare än 2015.

Keramik av Calle Forsberg4

För mer information och inspiration, besök Calle Forsbergs sajt.

LÄS OCKSÅ

(14)
(0)


AnnonsLaddar