Annons

Annons

5 höjdpunkter från Formex 2018


5 höjdpunkter från Formex 2018

Under onsdagen öppnade Formexmässan – Nordens största fackmässa för design och inredning – som pågår mellan 17-20 januari 2018. Residence var på plats för att spana in vårens nyheter och utställningar. Här är våra favoriter.

1. Entrétorget

Formgivaren och utställningsarkitekten Synnöve Mork skapade en utställning i samarbete med de tre kreatörerna Cilla RamnekSaša Antić och Tina Hellberg. Utställningens vision var att ge besökarna en bild av hur konstnärer, stylister, inredare och formgivare arbetar.

2. Man Kind Bar

Foto via: 34 kvadrat.

Annons

Allt fler inredningsprodukter designas med inriktning på manlig stark köpkraft. För första gången hade Formex en utställning med enbart produkter riktade till den designintresserade manliga konsumenten.

3. Svenskt hantverk

Designpriset Formex Formidable delas ut en gång per år under vårens stora inredningsmässa där en expertjury utser vinnaren.

I år gick priset till företaget Iris Hantverk för sin handdammborste för utomhusbruk, formgiven av Lovisa Wattman.

Hederspriset Folkets val, som är framröstat av allmänheten, gick till företaget Eldblås dubbelvävda ullpläd som är formgiven av Karin Kloth.

4. Gästutställning

 

Icelandic Design-utställningen är ett samarbete mellan Formex och Iceland Design Centre där man presenterade det mest spännande inom isländsk design. Fem utvalda isländska företag visade upp sina kreationer i en inspirerande miljö.

 5. Dansk ikon

Foto via: 34 kvadrat. Vaser från Georg Jensen och Butiken Republiken. 

Georg Jensens ikoniska tillbringare HK Pitcher designad av Henning Koppel har lanserats i ännu fler storlekar och syntes förutom i egna montern även i Saša Antićs fina utställning.

Läs också:

Han är årets vinnare av designpriset Formex Nova 2017

De utformar årets Trendutställning på möbelmässan 2018

Stefan Nilsson: 9 av de största trenderna 2018

Gilla Residence på Facebook
(126)
(0)


AnnonsLaddar