Annons

Annons

5 tips – så inreder du bäst med färgPå Residences utställning, Designer of the year: Note Design Studio, på ArkDes levererar det populära färgföretaget Jotun färgerna. Här delar de med sig av sina bästa färgtips på hur du själv lyckas.

Färgföretaget Jotuns creative director Lisbeth Larsen delar med sig av sina bästa tips på hur du bäst inreder med färg 2016.

1. Vad du gillar för färger? Inred med dem!

– Jag har bäst erfarenhet av att faktiskt be människor att tänka igenom vilka färger de gillar. Vilka färger väljer de vanligtvis på kläder? Vad har de färgen på något sedan tidigare? Välj att inreda med dessa färger!

2. Se till att trivas med färgerna du väljer

– Jag vill att människor ska bo och trivas i sitt eget hem. Det handlar inte om att få ”likes” för sitt hem, det handlar om hjärtat och själen ska gilla det de ser.

Annons
Jotun_Frama_LADY_5030-St.Pauls-Blue

St Paul Blue. Foto: Jotun A/S

3. Fundera om trendfärger passar just dig

– Självklart är det naturligt att man inspireras av nya trender, men man ska fundera över om det passar en själv. Inom Jotun jobbar vi med trender, men vi är angelägna om att dessa färger också är bra väggfärger. Vi försöker hjälpa till med bra kombinationer när vi lanserar nya färgkollektioner för att se vad som passar.

Läs även: Så inreder du bäst med färg 2016

4. Testa något nytt

– Jag rekommenderar att våga prova något nytt, att gå lite längre än vad man tror är möjligt. Det tillsammans med att testa lite mer färg kan skapa en väldigt bra stämning hemma. Om man inte gillar det så kan man bara måla över det.

LADY-Minerals-8469-Green-Leaf-m-sealer

Green Leaf. Foto: Jotun A/S

5. Satsa på en färg!

– Välj en och samma färg överallt för att skapa en modern enfärgad färgbild. Rent färgmässigt behöver man inte tänka kombinationer, utan man kan tänka olika glansgrader för att skapa konstrast. Det är läckert och väldigt i tiden.

(47)
(0)


AnnonsLaddar