Annons

Annons

6 unika NK-skyltningar – tolkade av Sveriges främsta stylisterDesign house Stockholm fyller 25 år och för att fira lanserar de inte bara en jubileumskollektion, utan har även låtit sex stylister tolka varumärket fritt i varsitt skyltfönster på NK i Stockholm. 

Stylisterna har fått ett tema eller en produkt, men i övrigt helt fria händer. I ett skyltfönster samsas förra årets succélansering Wick Chair med den nya stolen Torso, av Lisa Hilland, i ett annat fokuserar man på det skandinaviska köket. En stylist har fått i uppgift att tolka det textila, med mattserien Björk i fokus, en annan att lyfta det gröna rummet.

Annons

Det är såklart ett grepp som ligger rätt i tiden.

Läs mer: Designklasssiker fyller 20 år – nu utökas kollektionen

Sedan Design House Stockholm grundades 1992 har en hel del förändrats, inte minst sättet vi kommunicerar möbler på. I dag har stylisten en viktig roll som skapare och budbärare av miljöer och bilder som sedan sprids snabbt digitalt, något som förra årets utställning på Arkdes med Residence och Lotta Agaton belyste. När man pratar om skandinavisk design är det lätt att glömma vilken tongivande roll stylisten haft i att kommunicera inte bara produkterna, utan även miljöerna de syns i.

Alla som passerar Hamngatan kan nu uppleva en rad tolkningar av Design House Stockholm skapade Sara Garanty, Sasa Antic, Tina Hellberg, Synnöve Mork, Annaleena Leino och Amanda Rodriguez – en slags julskyltning för inredningsintresserade.

Utställningen visas under Stockholm Design Week, 1 februari – 12 februari.

1. Det gröna rummet tolkat av Tina Hellberg

tinahellbergnk
”Människan och växten, en komposition av inramade och lössläppta växterna där årstiderna möts.”

2. Det skandinaviska köket tolkat av Annaleena Leino

annaleenank
”Köket, vår kulturella samlingsplats. Sparsamt men rikt i smak. Där minnen skapas och framtid formas.”

3.  Wick chair + jubileumsstolen Torso tolkade av Sara Garanty

Saragarantynk
”Ett möte med dig själv. Olika scenarier under loppet av ett dygn. Från morgonkaffet till skrivbordet, väntrummet, sovrummet.”

4. Fields + Björk mattor tolkade av Synnöve Mork

fieldsnk

”Vädra, piska, lufta…hänga, blåsa, torka…breda, långa, korta…ytor och ränder…”

5. Pleece + Curly textiler tolkade av Amanda Rodriguez

pleecenk
”Kollektionerna andas form och liv. Jag valde att skapa abstrakt möte mellan skulptur och textil. En lekfull resa genom rörelse, form och poesi.”

6. Block Lamp tolkad av Saša Antic

blocklampnk
”Jag har inspirerats av det enkla och det tydliga. Ibland säger en bild mer än tusen ord eller som i detta fallet, en blick.”

Läs mer: Petite friture lanserar hus fyllt med designnyheter

(47)
(0)


AnnonsLaddar