Annons

Annons

Älskar du rosé? Då måste du testa frosé



Frosé står alltså för ”frozen” och ”rosé” och är sommarens hetaste drink. Dessutom är frosé den perfekta törstsläckaren under varma sommardagar.

Rosévinsäsongen är i full gång, men när temperaturen börjar stiga ytterligare är det dags att byta ut den kylda vätskan mot roséets  frysta kusin – frosén.

Läs mer: 6 fräscha vinslushies att svalka sig med i sommar

Frosé

Receptet är beräknat för 4 personer

Du behöver:

  • En flaska rosévin, gärna torrt
  • 6 msk sockerlag
  • 6 msk citronsaft
  • Citronskal, för garnering
  • En skvätt Campari

Gör så här:

1. Frys rosévinet i en isbricka, så att du får kuber.

Annons
Gilla Residence på Facebook

2. Mixa rosékuberna med sockerlag och citronjuice till en slät konsistens. Hyvla av en bit skal, gärna i spiralform. Du kan använda en vanlig potatisskalare eller osthyvel.

3. Häll upp frosén i glasen, garnera med en bit av citronskalet, skvätt över Campari och servera!

Foto: W & P Design

Läs mer: Testa sommarens hetaste drinktrend: 4 goda coctails på tapp

LÄS OCKSÅ

(152)
(0)


Annons



Laddar