Annons

Annons

Årets Lauritz-ikon: ”Visionär och vacker”


Årets Lauritz-ikon:

För fem år sedan blev den Årets stol. Nu spås den stapelbara, lätta stolen Bow och dess syskonsoffa ett långt liv som klassiker och koras till Lauritz Icon Award.

Om två unga träd ville bli en stol skulle den bli som Bow chair, liksom grodd, spirad och växt till utsökt organisk form. »Bow­serien är skandinavisk möbelkonst när den är som bäst. Den utstrålar kärlek till formgivning, material och funktion«, säger Mette Rode Sundström, delägare av Lauritz.com.

Annons

Lauritz Icon Award är ett pris som instiftades av både Residence och Lauritz.com år 2013 och som de­ las ut i samband med Residence Stora Formpris.

Gilla Residence på Facebook

Den skenbart enkla, lekfulla formen är resultatet av Hillands drivna designjobb hemma vid köksbordet och hightech-­utveckling på Gemla­fabriken i småländska Diö, känd för sin långa historia med böjträmöbler. Nu finns Bow 17 och Bow soffa 17, en vidareutveckling i svart hårdvaxolja, med en tuffare attityd.

»Vi hoppas att Bow­serien kommer att visa att skulpturala möbler på högsta hantverks­ mässiga nivå kan hitta till många hem, både
i Sverige och ute i världen. Bow kommer att i patinerad form, med tecken på ett levt liv, vara på väg från en lycklig ägare till en annan också om 25 eller 50 år«, spår Mette Rode Sundström.

Text: Petter Eklund

Foto: Erik Lefvander

(0)
(0)


AnnonsLaddar