Unikt stationshus i Skåne till salu – se bilderna!

Stationshuset i Askeröd byggdes 1865 men är sedan flera år tillbaka ett ståtligt bostadshus med historia och välbevarade detaljer.

Annons
Ur Husdrömmar - Den gamla tegelvillan på Österlen
Ur Husdrömmar - Den gamla tegelvillan på Österlen
0:58

Är du på jakt efter det där unika boendet med det lilla extra? Eller älskar du tegel och historia? Nu är det gamla stationshuset i Askeröd ute till försäljning.

Stationshuset byggdes 1865 då tågbanan mellan skånska Ystad och Eslöv invigdes. Sedan några år tillbaka är rälsen bortplockad och idag är huset en privatbostad utöver det vanliga.

stationshuset i askeröd
 
Annons
Askeröd stationshus
 

Varsamt renoverad med välbevarade detaljer

Bostaden är 248 kvadratmeter med sju rum och kök. Den är varsamt renoverad med ett lyxigt badrum, generös takhöjd, pardörrar och flera välbevarande detaljer – så som återbrukat tegel.

– Det finns flera saker som gör att detta objekt sticker ut lite extra. Det mest uppenbara är ju såklart husets historia. Det är lite ovanligt att det finns så mycket av husets historia dokumenterat med både bilder och äldre handlingar. Det gör att man kan spåra husets historia och få en känsla för vad det har varit med om genom åren, lära känna huset helt enkelt, säger mäklaren Karin Ekström.

Annons
Askeröds stationshus inuti
 
Askeröds stationshus
 
Askeröds stationshus
 
Annons

Då bostaden har flera sovrum och bekvämligheter så är målgruppen bred och passar perfekt till barnfamiljer.

Många äldre fastigheter har annars lite svårt att möta den moderna familjens behov, säger hon.

Köket har penselmålade luckor och bänkskivor i svart granit. I matsalen finns en fungerande braskamin framför en kopparvägg – något som gör att ljuset från kaminen reflekteras över rummet.

stationshuset i askeröd köket
 
stationshuset i askeröd
 
Annons

Den tidigare väntsalen med postboxar är idag ett lyxigt badrum med tegelgolv i fiskbensmönster och en bevarad biljettlucka från när stationshuset var i bruk.

askeröd stationshus badrum
 
stationshuset i askeröd badrum
 

Trädgården påminner om en park med många uteplatser och gräsytor där odlingar och växter kan blomstra fritt.

trädgården askeröd stationshus
 
Annons
trädgård-stationshus-askeröd
 

Nu är det historiska stationshuset till salu för 3,8 miljoner kronor. Det säljs via mäklarfirman Erik Olsson och du hittar annonsen här.

Publicerat 01 april 2022
Annons