Efter Sveriges dyraste lägenhet någonsin – nu har exklusiv tvåa sålts för 11 miljoner

Den exklusiva mäklarbyrån Eklund Stockholm New York har gjort det igen. Efter att ha förmedlat Sveriges dyraste lägenhet någonsin har de nu sålt en tvåa för 11 miljoner kronor i samma byggnad.

Annons

I december stod det klart att stjärnmäklaren Niklas Berntzon, via Eklund Stockholm New York, sålde den rekorddyra lägenheten i centrala Stockholm. Prislappen för den 418 kvadratmeter stora penthousevåningen hamnade på 104,5 miljoner kronor, eller 250 000 kronor per kvadratmeter. Det är rekord i Sverige både när det kommer till priset för en enskild lägenhet och kvadratmeterpris.

Lägenheten är en del av det nyproducerade Continental Apartments och köptes av entreprenören Filip Tysander, som 2011 grundade klockmärket Daniel Wellington. Totalt har 10 av 19 lägenheter sålts i lägenhetsprojektet som är det första i sitt slag med full hotellservice dygnet runt, tillgång till bilparkering, städning, gym och andra bekvämligheter.

Andreas Martin-Löf är ansvarig inredningsarkitekt för samtliga lägenheter och danska 3XN för huset. Ett välgenomtänkt val då Eklund Stockholm New York arbetar mycket med nyproduktion och tidigt är med i projekten för att säkerställa kvalitén och sälja helhetslösningar.

Annons

En av de andra lägenheterna som nyligen sålts är en tvårummare på 56 kvadratmeter för 11 miljoner kronor. Det är inte i närheten av rekordlägenheten men är omräknat i pris per kvadratmeter fortfarande hisnande 196 000 kronor/kvadratmeter.

Ta del av bilderna på den välstylade lägenheten av Maria Kangärde som nyligen sålts av ESNY nedan!

ESNY-Continental-apartments-Foto-Jesper-Florbrandt-7
 
ESNY-Continental-apartments-Foto-Jesper-Florbrandt-8
 
ESNY-Continental-apartments-Foto-Jesper-Florbrandt-10
 
Annons
ESNY-Continental-apartments-Foto-Jesper-Florbrandt-12
 
ESNY-Continental-apartments-Foto-Jesper-Florbrandt-1
 
Annons
ESNY-Continental-apartments-Foto-Jesper-Florbrandt-3
 
ESNY-Continental-apartments-Foto-Jesper-Florbrandt-2
 

     

Annons