Hus på Gotlands nordligaste udde

Se huset på Gotlands nordligaste udde – gamla fyrvaktarbostaden!

På Gotlands nordligaste udde, högst upp på en klippa, ligger den gamla fyrvaktarbostaden från 1891. Nu är bostaden till salu för 18 miljoner kronor.
– Man känner sig nästan förtrollad när man är där. Du vill liksom inte åka därifrån, säger mäklaren Lisa Jansdotter Svanlund.

Annons
Kika in i Gotlands mest unika prästgård
Kika in i Gotlands mest unika prästgård
1:59

På norra Gotland, vid Hallshuks fiskeläger, ligger ett historiskt hus på en av Gotland mest unika platser. Det är den gamla fyrvaktarbostaden från 1891 som idag är fint renoverat bostadshus.

gamla fyrvaktarbostaden hallshuks fiskeläger
 

Huset ligger vid ett naturreservat ungefär en mil från stora vägen. Högst upp på en klippa, 35 meter över havet, med en magisk havsutsikt och fri sikt i 210 grader. Bostaden är nu till salu och ligger ute till försäljning för 18 miljoner kronor.

Annons

– Man känner sig nästan förtrollad när man är där. Du vill liksom inte åka därifrån. Jag känner mig så ödmjuk och lycklig att få äran att sälja ett så makalöst vackert objekt på underbara Gotland, säger Lisa Jansdotter Svanlund, mäklare på Skeppsholmen.

gamla fyrvaktarbostaden hallshuks fiskeläger
 

Gamla fyrvaktarbostaden vid Hallsuks fiskeläger

–Intresset är enormt. Jag har redan börjat boka upp spekulanter till visningen, både nationella och internationella kunder, säger hon.

gamla fyrvaktarbostaden hallshuks fiskeläger
 

Hallshuk ligger i Halls socken på Gotlands nordligaste udde, cirka fem mil från Visby. Strax intill klippan finns ett fiskeläger med charmiga fiskebodar. Här bor, enligt Hallshuks hemsida, cirka 10 personer året runt. Men på sommaren är det flera besökare som vill beundra den vackra naturen. Mäklaren Lisa tror att köparen är en kreativ själv som letar efter ett ställe att skapa på.

Annons
norra gotland hallshuk
 
fiskeläger norra gotland
 
Annons

– Har en känsla av att det är en kreativ själ som ska skriva en bok, en film, eller en konstnär som vill skapa på denna unika plats, säger hon.

Fastigheten säljs via mäklarfirman Skeppsholmen och du hittar annonsen här.

Publicerat 13 april 2022
Annons