Hus på Gotlands nordligaste udde

Karl Melander

Kika in i Gotlands mest unika prästgård
1:59

Efter reklamen: Kika in i Gotlands mest unika prästgård

(1:59)

Slå på ljud

På norra Gotland, vid Hallshuks fiskeläger, ligger ett historiskt hus på en av Gotland mest unika platser. Det är den gamla fyrvaktarbostaden från 1891 som idag är fint renoverat bostadshus.

gamla fyrvaktarbostaden hallshuks fiskeläger
Karl Melander

Huset ligger vid ett naturreservat ungefär en mil från stora vägen. Högst upp på en klippa, 35 meter över havet, med en magisk havsutsikt och fri sikt i 210 grader. Bostaden är nu till salu och ligger ute till försäljning för 18 miljoner kronor.

– Man känner sig nästan förtrollad när man är där. Du vill liksom inte åka därifrån. Jag känner mig så ödmjuk och lycklig att få äran att sälja ett så makalöst vackert objekt på underbara Gotland, säger Lisa Jansdotter Svanlund, mäklare på Skeppsholmen.

gamla fyrvaktarbostaden hallshuks fiskeläger
Karl Melander

Kalkstenshus till salu på Gotland – drömmigt renoveringsobjekt!

Gamla fyrvaktarbostaden vid Hallsuks fiskeläger

–Intresset är enormt. Jag har redan börjat boka upp spekulanter till visningen, både nationella och internationella kunder, säger hon.

gamla fyrvaktarbostaden hallshuks fiskeläger
Karl Melander

Hallshuk ligger i Halls socken på Gotlands nordligaste udde, cirka fem mil från Visby. Strax intill klippan finns ett fiskeläger med charmiga fiskebodar. Här bor, enligt Hallshuks hemsida, cirka 10 personer året runt. Men på sommaren är det flera besökare som vill beundra den vackra naturen. Mäklaren Lisa tror att köparen är en kreativ själv som letar efter ett ställe att skapa på.

norra gotland hallshuk
Karl Melander
fiskeläger norra gotland
Lisa Jansdotter Svanlund

– Har en känsla av att det är en kreativ själ som ska skriva en bok, en film, eller en konstnär som vill skapa på denna unika plats, säger hon.

Fastigheten säljs via mäklarfirman Skeppsholmen och du hittar annonsen här.

Kika in i Gotlands mest unika prästgård: ”Huset tog mig med storm”