Hanna listar: Veckans 9 främsta inredningsnyheter

Annons

Varje fredag listar Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice de viktigaste nyheterna och lanseringarna inom inredning och arkitektur. Mycket nöje!

starten
 
ny start
 
1. Spännande boklansering
Nästa vecka lanseras Jesper Walderstens helt fantastiska åttonde bok, Poem, med 63 dikter balanserade med illustrationer. Walderstens poetiska penna ramar in och fångar det allmänmänskliga med en underfundig träffsäkerhet i ord och bild. I samband med boksläppet ställer Waldersten ut ett 20-tal nya originalverk på Svenskt Tenn. Utställningen pågår 19 nov-20 dec.

Annons
hope_agonist_samarbete
 
Hope
 


2. Exklusivt doftsamarbete
Mode möter doft i Hopes och Agonist Parfums nya samarbete, som lanseras nu på torsdag. Tillsammans har de tagit fram en parfym och tre doftljus med namn som Hope for diversity, Hope for freedom och Hope for courage.

Annons
samaritgrand1-fantastic-frank-joakimjohansson
 
samaritgrand1-fantastic-frank-joakimjohansson
 
samaritgrand1-fantastic-frank-joakimjohansson
 
Annons


Foto: Joakim Johansson

3. Höstens snyggaste styling
Mest spridda hemmet till salu just nu. Vår bloggare Josefin Håågs vackra styling för mäklaren Fantastic Frank fick många att vilja ta in hösten i hemmet.

Tomas Backman1
 
Tomas2
 
Annons


Foto: Liffner Lingsell

4. Hemma hos Fantastic Franks grundare
Och apropå Fantastic Frank: hur bor en av grundarna till mäklarfirman? Vårt bloggteam Liffner Lingsell hälsade på hos Tomas Backman, resultatet hittar ni här. Kul med en annan typ av inredningsbilder, med en stor portion humor och realism.

F_02_064-Crop
 
foodstories
 
Annons


Restaurang Fedtegreven

Foto: Till vänster: @kraakvikdorazio till höger: @_foodstories_

5. Frama lanserar nytt
Förra veckan var delar av Residence team i Köpenhamn för att göra några jobb till tidningen. Vi hann även med en kväll hemma hos Niels som är en av grundarna av Frama. I dagarna har restaurang Fedtegreven, som de gjort inredningen till, precis slagit upp portarna i Köpenhamn. De lanserar även sin framgångsrika pall Adam i vitt och skinn idag, och om några månader kommer deras första kokbok med instagrammarna @foodstories.

Annons

 

 

John AstburySvenskt Tenn
 

6. Svenskt Tenn lanserar bricka

Den fantastiskt vackra brickan Magreas är formgiven av Karin Wallenbeck och John Astbury och finns i butik från och med nästa vecka.

Foto Åke E-son Lindman
 
Creek Hamra
 
Annons


Stupet Refugium, Omberg (t.v) Creek House, sydvästra Skåne (t.h). Foto: Åke E:son Lindman


Härbret, Arboga (t.v), foto: Mikael Olsson. Hamra, Gotland (t.h), foto: Elisabeth Toll.

7. Arkitektur i fokus
Sveriges arkitekter har instiftat ett nytt villa-pris som de delar ut till ”storartad arkitektur i det lilla formatet.” Bland de nominerade finns Creek house av Tham Videgård, huset Hamra på Gotland av Dinell Johansson, Stupet Refugium av Petra Gipp och Härbret av General architecture. På torsdag äger prisceremonin rum och jag har fått äran att dela ut priset för Guldstolen samma kväll.

Annons

 

Grandpa Low Key
 


8. Grandpa lanserar eget varumärke

I dagarna lanserade även Grandpa sitt eget varumärke Low Key, med fina lågmälda produkter som skärbrädor, iPad-fodral i Tärnsjöläder, posters och ekologiska doftljus. Läs mer här.

 

DirtyFurniture
 

9. Helgläsningen är räddad
Sist men inte minst en liten rekommendation: magasinet Dirty furniture, som handlar om en möbels liv när den lämnat butiken och landat i ett hem. Det kommer bara göras sex nummer totalt av denna publikation, och varje nummer handlar om en specifik möbel. Nummer två som kom ut i dagarna fokuserar på bordet. Kul helgläsning!

Läs även:
Hanna listar: nyheter v. 44
Hanna listar: nyheter v. 45
Hemma hos Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice.

Publicerat 13 november 2015
Annons