Nordens första Micro-living – i Tom Dixons anda

Nordens första micro-living UNITY har öppnat i Stockholm. I Hammarby Sjöstad hittar vi yteffektiva enrumslägenheter med en kombination av skandinavisk design och Tom Dixons internationella design.

Annons

Sugen på minimalistisk lyx och yteffektiva lägenheter? Nu erbjuder UNITY studiolägenheter med en boyta på mellan 19 till 62 kvadratmeter i Hammarby Sjöstad. Konceptet kallas micro-living och är en uppåtgående trend för den som gillar att bo flexibelt. Tanken bakom micro-living är att kunna erbjuda hyresgästerna ett mångsidigt boende med gemensamma arbetsytor och tillgång till gym.

Nordens första Micro-living har öppnat i Hammarby Sjöstad
Nordens första Micro-living har öppnat i Hammarby Sjöstad
1:10

Skandinavisk design kombinerad med internationell

Den brittiska designstudion Tom Dixon är huvudet bakom den funktionella designen. Lägenheterna präglas av minimalistisk lyx och ovanliga material som ger en kombination av både skandinavisk design och internationell.

Under 1940-talet var byggnaden en gammal industrilokal som tillverkade svetstransformatorer – vilket återställs för att bevara byggnadens historia. I byggnaden finns tre meter höga industrifönster som ger ett magiskt ljusinsläpp både i lägenheterna och vid de gemensamma arbetsytorna.

Annons

Förutom ljusinsläpp och minimalistisk lyx har UNITY fokuserat på hållbarhet. I rummen är bland annat mattorna tillverkade av återvunnet fiskenät som samlats upp från havet.

Foto: UNITY  

Flexibelt för både privatpersoner och företag

Det unika med micro-living är att du själv kan bestämma hur länge du vill hyra lägenheten. Lägenheterna som är mellan 19 till 62 kvadratmeter stora går att hyra under en natt eller upp till flera år.

Lägenheterna är utrustade med kök, men UNITY har även en egen restaurang för den som inte har tid eller lust till att laga middag. Det finns det även kontor och kontorsplatser att ta del av – vilket både passar egenföretagare eller större företag som är behov av kontorslokaler under en kortare eller längre tid.

Annons

UNITY i Hammarby Sjöstad är en av de första av sju kommande micro-living-bostäderna som kommer öppna i Norden under de närmsta två åren.

Annons