Nu kan du provbo i prisbelönta arkitekters hem

Vill du provbo i arkitekten Rolf Erskines egna hus på Lovön i Drottningholm eller bo i ett hus ritat av en av Portugals mest välkända samtida arkitekter? Vi listar de stilrenaste semesterhusen.

Annons

Att boendet och omgivningen många gånger utgör halva upplevelsen när vi reser, är något som fastighetsförmedlaren The Modern House förstått. De är en av Storbritanniens ledande mäklare när det gäller arkitektoniskt intressanta hus för de allra kräsnaste spekulanterna. Förutom att sälja hus hyr de även ut hem tillhörande prisbelönta arkitekter och designers för de som vill semestra i ett hus utöver det vanliga.

Här är några av våra utvalda favoriter:

New Road Residence, London

Beläget i östra London på den lugna gatan Myrdle Street hittar vi New Road Residence, ett välbevarat georgianskt townhouse med plats för sex gäster. Huset ägs av designerduon bakom modebutiken Hostem design och är fyllt med noga utvalda designermöbler, textilier och föremål. Perfekt för de som vill upptäcka ett av de mest välbevarade husen i östra London.

Pris: Från 7 000 euro per vecka. Mer info hittar du här.

Annons

Designer: Hostem

Läs även: 9 hotell vi gärna skulle vilja vakna upp på i morgon

ThenewroadHostem
 

Ty Hedfan, Wales 

Ty Hedfan är ett spektakulärt hus som har ritats av de berömda arkitekterna på Featherstone Young. Den har bland annat vunnit det åtråvärda priset RIBA Awards för sin enastående arkitektur och varit finalister i Stephen Lawrence-priset och Manser Medal. Huset som har sex bäddar är beläget i de vackra omgivningarna i Brecon Beacons i Wales nära den vackra floden Ysgir.

Pris: Från 1 050 euro per vecka. Mer info hittar du här.

Designer: Featherstone Young

Läs även: 8 stilsäkra skidhotell för inredningsentusiasten

Annons
Tyhedfan
 
tyhedfan2
 

The modern houseboat, Berlin

Den unika husbåten som ligger vid sjön Rummelsburg erbjuder en unik möjlighet att upptäcka äventyrslivet vid vattnet men ger även möjlighet att varva ner och ta del av den vackra omgivningen i Berlin. Husbåten har plats för två vuxna och två barn.

Pris: Från 1 250 euro per vecka.  Mer info hittar du här.

Annons

Designer: Chris Laugsch

Läs även: En designerdröm i Skanör – här vill vi bo

ModernHouseboat
 
ModernHouseboat2
 

Villa Drottningholm, Stockholm

Den magnifika villan på Lovön är ett praktexemplar av 1900-talets brutalism och funktionalism. Huset som har plats för 5-7 gäster ligger nära kungafamiljens privata bostad Drottningholms slott. Villan, som även har en vacker trädgård och en damm, erbjuder en modern kontrast mot 1700-talsbyggnaderna i omgivningen.

Pris: Från 1 820 euro per vecka. Mer info hittar du här.

Arkitekt: Ralph Erskine.

Läs även: 9 designklassiker som aldrig går ur tiden

Villadrottningholm
 
villadrottningholm2
 

Läs även: Modedesignerns snygga sommartorp ger oss ha-begär

Annons