Så gick det för husen i brittiska Grand Designs
Brittiska tv-serien Grand designs har fascinerat under många år – som tittare är det spännande att se de speciella drömhusen byggas fram.
Men hur har det gått för husen och ägarna efter serien?
Vi ser tillbaka på några av de mest speciella hemmen!
Glas- och timmerhuset, London
2002 bestämmer sig snickaren Bill Bradley och hans fru Sarah att bygga inte ett, utan två, timmerhus i centrala East Dulwich i södra London. Paret hade det dock kämpigt, då tomten låg mot 30 olika bakgårdar, samtidigt som de ville ha glas från golv till tak. Paret bestämde sig sedan för att sälja ett av de två husen för att betala för byggnadsprojektet.
Vattentornet, Kennington
Fastighetsutvecklaren Leigh Osborne och hans partner Graham Voce riskerade allt de hade när de bestämde sig för att bygga om det 30 meter höga vattentornet till ett familjehem. Paret köpte tornet för 4,5 miljoner kronor och spenderade sedan över sju miljoner kronor till på att bygga om.
En två våningar hög glaskub med de största skjutdörrarna i Europa adderades till tornet, och det stora vardagsrummet hade utsikt över London i alla väderstreck.
Huset, som är utspritt över 10 våningar med fem sovrum och fyra badrum, lades ut till försäljning förra året för gastkramande 43 miljoner kronor.
Trähuset, Isle of Wight
Det här huset är ett av de dyraste som någonsin byggts på Grand designs, och paret Bram och Lisa Vis tog sammanlagt 11 lån för att kunna finansiera renoveringen och ombyggnationen av en bungalow från 1970-talet – sammanlagt 35 miljoner kronor kostade det.
Huset har en utomhuspool och en privat strand, är 668 kvadratmeter stort med sex sovrum och omringas av en hektar land.
Paret lade ut huset till försäljning för 47 miljoner kronor förra året, men i april sänkte de priset till 35 miljoner efter att ha misslyckats med att sälja.
Containerhuset, County Londonderry
Ett av de mest unika husen som har byggts i Grand designs! Den unga bonden Patrick Bradley skapade ett hus från grunden för bara 1,1 miljoner kronor genom att stapla och bygga ihop skepparcontainrar med varandra.
Huset byggdes på andra sidan floden från familjens farm, och hoppades kunna hjälpa Patrick att få en flickvän.
Fossilskalshuset, Devon
Ingenjören Stephen och hans fru Elizabeth Tetlow valde att bygga ett hus i form av ett fossilskal, och planerade att lägga ett år och 7,1 miljoner kronor på det. I slutändan adderades två miljoner kronor till kostnaderna och det tog ytterligare ett år att bli klar. Bara att sätta fast takpanelerna tog nio månader – något paret gjorde för hand.
Kupolhuset, Lake District
Arkitekten Robert Gaukroger köpte en bit land från sin granne och började sätta planerna i verket för att bygga sitt drömhem redan 2010. Drömmen slutade som en mardröm när grannen sedan tog honom till rättegång och anklagade honom för att ha skärmat av en del av det land hon fortfarande ägde.
Rättstvisten förlikades, och Robert flyttade till London istället.
Glashuset, Brixton
Det här energisnåla huset är ett exempel på hur man kan ha en modern inställning till kedjehus. Huset byggdes av mjölkigt glas, stål och betong, sträckte sig över tre våningar och kommer med solcellsuppvärmning, regninsamling och värmeåtervinning genom ventilationen.
Källa: The Mirror.