5 spektakulära arkitekthus att semestra i

Sugen på att bo i ett exklusivt designerhem eller en genomskinligt skyddsrum mitt i skogen för en helg? Vi har listat fem hotellupplevelser för den arkitekturintresserade.

Annons

1.Vipp Shelter, Köpenhamn

Vipp1
 
vipp2
 
vipp4
 

Ett femstjärnigt skyddsrum mitt i naturen med en spektakulär utsikt. I den 55 kvadratmeter stora designpärlan ryms ett kök, badrum och sovloft. Huset, som består av glas och stål,  är genomskinligt vilket ger en känsla av att vara ett med naturen – fast med alla bekvämligheter du kan tänka dig.

Annons

Pris: Mellan 485-585 euro för 3-5 dagar. Mer info hittar du här.

Design: Vipp, Copenhagen.

2. Villa Drottningholm, Stockholm

erskine
 
villadrottningholm2
 

Den magnifika villan på Lovön är ett praktexemplar av 1900-talets brutalism och funktionalism. Huset som har plats för 5-7 gäster ligger nära kungafamiljens privata bostad Drottningholms slott. Villan, som även har en vacker trädgård och en damm, erbjuder en modern kontrast mot 1700-talsbyggnaderna i omgivningen.

Annons

Pris: Från 1 820 euro per vecka. Mer info hittar du här.

Arkitekt: Ralph Erskine.

3. Hostem, London

ThenewroadHostem
 
Hostem
 

Denna fantastiska lägenhet finns nu att hyra i London – perfekt för den som vill bo i en inspirerande miljö under en långhelg i staden. Lägenheten tillhör grundarna av den härliga klädbutiken Hostem, och har inretts av dem själva – bland annat med Faye Toogoods fantastiska Poly chairs.

Annons

Pris: Från 7 000 euro per vecka. Mer info hittar du här.

Designer: Hostem.

4. Tree hotel

treehotel1
 
treehotel2
 

Några meter över marken hänger en 4x4x4 meter stor spegelkub, designad för att smälta in i omgivningen. Väggarna är gjorda av reflekterande spegelglas och ger en utsikt åt alla väderstreck.

Pris: 4 900 kronor per natt. Mer info hittar du här.

Annons

Arkitekt: Tham & Videgård.

5. The modern houseboat, Berlin

ModernHouseboat
 
ModernHouseboat2
 

Den unika husbåten som ligger vid sjön Rummelsburg erbjuder en unik möjlighet att upptäcka äventyrslivet vid vattnet men ger även möjlighet att varva ner och ta del av den vackra omgivningen i Berlin. Husbåten har plats för två vuxna och två barn.

Annons

Pris: Från 1 250 euro per vecka.  Mer info hittar du här.

Designer: Chris Laugsch

Läs mer: 

Här är det svenska hotellet som nominerats till ett av världens bästa 

7 spektakulära hotell i Sverige

Nu kan du provbo i prisbelönta arkitekters hem

Annons