Annons

Annons

Bo som en BauhäuslerSemestra i ett stycke designhistoria från 1920-talet!

Nu kan vi räkna får och drömma i en av arkitekturens mest kända byggnader, Bauhausskolan i Dessau, 12 mil sydväst om Berlin. Bauhausnörden kan sova över i skolans elevhem, Prellerhaus, där husets 24-kvadratslägenheter har återställts till sin forna asketiska form. Dusch och toalett i korridoren, som på 20-talet. Ny forskning har visat vilka rum som beboddes av kända Bauhausprofiler, till exempel 204:an där formgivarna Josef och Anni Albers levde, innan de fick flytta in i mer snofsiga lärarhus. I rum 307 huserade Franz Ehrling, senare DDR-modernist och Stasispion. Bauhaus i Dessau ritades av Walter Gropius, en av skolans mästare, och stod färdig 1926 som en betong-, glas- och stålvision om framtidens boende och ett nytt slags liv.
Från 330:-/natt. [email protected]

Annons
Gilla Residence på Facebook
Bauhausskolan i Dessau 1

Funkismys med stålrör. En av de renoverade lägenheterna i Bauhaus studiohus. Rummen inreds nu efter sina berömda hyresgäster.

Bauhausschool

Elevhuset med 28 gästrum för Bauhausdiggare. Restaurang i den ursprungliga kantinen, guidade turer, giftshop. Enkelrum kostar från 330 kronor per natt.


bo pa Bauhausskolan i Dessau

 

(0)
(0)


AnnonsLaddar