Annons

Annons

Boprisrekord: 7,4 miljoner för 37 kvadrat som inte finnsEn mini-tvåa på 37 kvadratmeter – i ett hus som ännu inte finns – har sålts för 200 000 kronor per kvadratmeter, enligt Affärsvärlden.

Lägenheten ligger högst upp i bostadsprojektet Mono på Maria Bangata på Södermalm i Stockholm – som ännu inte har byggts. Det är först 2018 som huset ska stå klart, men det har inte skrämt iväg bostadsköparna.

Annons

Lägenheten på 37 kvadrat har nu sålts för 7,4 miljoner kronor – vilket är ett rekord för stadsdelen Södermalm där genomsnittspriset brukar ligga på 88 000 kronor per kvadratmeter, enligt Mäklarstatistiks septembersiffror.

Läs mer: Kika in i Sveriges kanske dyraste lägenhet – någonsin

Att priset skenat iväg kan ha att göra med att lägenheten även har en tillhörande takterass på cirka 72 kvadratmeter.

– När man tittar på lägenhetens pris är det klart att man reagerar. Men det här är helt unikt. Att få ett penthouse på Södermalm går inte, det finns inte sådana här objekt, säger ansvarige mäklaren Magnus Jonzon på Notar till SvD Näringsliv.

Sammanlagt finns det 59 lägenheter i den sex våningar höga fastigheten som byggherren Glommen & Lindberg ansvarar för i samarbete med Notar Södermalm. Och efterfrågan på resterande lägenheter i bostadsbygget verkar ännu  inte vara mättad.

– Vi har sålt 90 procent av lägenheterna i huset, säger Magnus Jonzon, till SvD Näringsliv.

Mono

I ett kulturminnesskyddat kvarter har Note Design Studio och Koncept Stockholm tillsammans skapat ett helt nytt hus med yteffektiva och exklusiva lägenheter. Lägenheterna har specialritade inredningar, exklusiva materialval och spatiösa terrasser.

All inredning i Mono är signerad Note Design Studio som nyligen utsågs till Designer of the year av både Residence Magazine och på Swedish Design Awards.

Planerad inflytt sker våren 2018.

Se bilderna på de planerade lägenheterna här: 

mono1

mono2

mono3

mono5

mono6

mono7

Läs mer: Exklusiv Campari-villa till salu – kan bli världens dyraste

LÄS OCKSÅ

(15)
(0)


AnnonsLaddar