Annons

Annons

Daniella Wittes 3 bästa tips för att inreda harmoniskt


Daniella Wittes 3 bästa tips för att inreda harmoniskt

Hemmet är platsen där vi drar oss undan världens oväsen – vi söker lugn, harmoni och välmående. Inredaren Daniella Witte delar med sig av sina mest harmoniska tips.

Daniella Witte arbetar som inredare och stylist, och har gjort sig ett namn för sina varma och naturliga inredningar och stilleben. Inredningen på bilden nedan har hon både skapat och fotat, och lyft färger och material som hon tycker om.

Annons

Vad är ditt bästa tips för ett rum inrett för välmående? 

Först och främst får det inte ligga någon hets i att äga det senaste på marknaden. Den stressen dödar njutningen. Självklart kan man investera i något man förälskat sig i, men man bör handla välgenomtänkt och investera långsiktigt. Jag inreder i grupper för att kunna hänga, umgås och njuta av livet. Mjukt ljus, komfort och funktion i en jordnära kompott. Jag vill omge mig med saker och möbler där det ligger en hand bakom och som känns äkta ända in i hjärtat. Trivs jag inte med något rensar jag ut det och säljer eller lämnar det till välgörenhet. Jag tycker om att ta mig tid att uppdatera min inredning genom att tillverka eget eller fräscha upp det jag redan har. Slipa, måla eller klä om.

Hur går du tillväga för att skapa den där lugna basen i ditt eget hem, mer konkret?

Jag har målat väggarna i en behaglig bruten nyans. Jag har precis tagit fram den perfekta ljusa kulören efter flera testmålningar. Framför fönster där ljusinsläppet känns för starkt hänger jag upp vackra transparenta gardiner från golv till tak. Jag möblerar gärna med möbler som har en något rundad form och gör det med en centrerad utgångspunkt i rummet. Gruppen ramar jag in med en vacker matta som går ton i ton med möblerna. Detta gör rummet mer mysigt än när alla möbler står ut med väggarna.
Textiler som plädar och kuddar är viktigt, man ska alltid känna att man kan kura upp sig eller ta sig en välbehövlig powernap när andan faller på. Min inredning är i mycket skapad för återhämtning. Belysningen är också väldigt viktig. Precis som med färgnyanserna gäller det att skapa de där mjuka övergångarna mellan ljus och mörker. Tända ljus och en brasa är en självklarhet för mig. Sedan får man inte glömma ljudet. Utan skön musik är min inredning inte fulländad.

Daniella jobbar helst i naturmaterial och lägger mycket jobb på att visa olika texturer. Bilden är stylad och fotograferad av henne.

Hemmet påverkar ju i allra högsta grad hur vi mår, har du några ritualer hemma som påverkar vad du omger dig med?

När jag har haft en intensiv livsperiod finns ett starkt behov att att skala av. Ett måste för mig är därför att ha små utrymmen nära till hands där jag kan förvara det som känns överflödigt för tillfället. Material som plast och laminat förekommer i princip inte. Det är en oäkta känsla i det som inte harmonierar med mitt sinne.
Daniella jobbar helst i naturmaterial och lägger mycket jobb på att visa olika texturer. Bilden är stylad och fotograferad av henne.
»Material som plast och laminat förekommer i princip inte hemma hos mig.«»Den största lyxen i ett hem är en naken vägg. Det ger ro och harmoni.«

Daniella tycker om naturliga material, trä, betong, sten och använder inte plast i sin inredning.

Läs Daniellas blogg här

Läs också:

16 nyheter i vårens trendigaste färgskala

Harmonisk inredning med en tvist hemma hos stylisten Elin Kickén

Ikea lanserar ny kollektion som ska få oss att varva ner – se bilderna

Gilla Residence på Facebook
(0)
(196)


AnnonsLaddar