Annons

Annons

De ska motverka bostadsbristen – med fågelholkarMed små och smarta bostäder på klippväggar vill bostadsföretaget Nestinbox bygga bort bostadsbristen.

Nestinbox har tillsammans med byggföretaget Moderna Trähus lanserat ett djärvt förslag om att bygga fågelholksliknade bostäder på klippväggar. Med initiativet vill de uppmärksamma bostadsbristen och inspirera till nytänkande för att hitta alternativa sätt att hantera mark och bostadsbyggande.

Annons

Arkitekterna bakom projektet är Elisabetta Gabrielli och Pontus Öhman.

– I de större städerna är byggbar mark en bristvara och betingar höga priser, samtidigt som behoven av nya bostäder ökar ständigt. I vårt projekt vill vi visa på möjligheten att bygga ovanför marken, säger Pontus Öhman.

Husen, som har en boendeyta på cirka 50 kvadratmeter fördelad på tre våningar, är ett nytt sätt att tekniskt, detaljplanemässigt och visuellt skapa små bostäder i områden som annars skulle vara svåra eller omöjliga att bebygga.

– I vårt förslag har vi skapat en kompakt men fullvärdig bostad för 1 – 2 personer där huset praktiskt taget hänger i luften, förankrat i en bergvägg. Huset motsvarar en lägenhet på 2,5 rum, perfekt för ett ungt par och för studenter med lite lägre anspråk på boendeyta och komfort, säger Elisabetta Gabrielli.

Läs också:

Spana in framtidens studentlya: Dansk design i containerformat

Så dyra är lägenheterna vid just din tunnelbanestation

Arkitektritade stadsradhus i tre våningar – mitt på Djurgården

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Gilla Residence på Facebook
(221)
(1)


AnnonsLaddar