Cappelen Dimyr – fantastiska mattor

Handvävda mattor i naturull i ett nytt spännande uttryck. Med kontrast i mattans lugg, form och färg skapas en ny dimension i mattvärlden. Och vi älskar det!

Annons

Cappelen Dimyr – ett nytt modernt mattvarumräke som erbjuder en rad unika och handgjorda mattor i naturull. Människorna bakom Cappelen Dimyr står ett kreativt kollektiv baserat i Köpenhamn och Stockholm. Idén är att skapa moderna konsthantverksmattor i finaste naturull. Cappelen Dimyr-mattor är designade i Skandinavien och handgjorda av specialister i Indien genom traditionella tekniker. Nu har de släppt två mattor i samma ton och stil, men med olika detaljer och i olika storlekar som skiljer de åt.

Cappelen Dimyr
 Foto: MIKE_KL
Cappelen Dimyr
 Foto: MIKE_KL

no. 1 heter deras första matta och kommer i storleken 120 x 180. Funkar lika fint på golvet som på mattan med den runda kanten upptill och de massiva fransarna. Här hittar du den. 

Annons

Cappelen Dimyr strävar efter att förbättra tillverkningsmetoder för att respektera människor och planeten. Alla mattor är tillverkade för hand och genom traditionella tekniker av hantverkare i Indien, designade och kurerade i deras studio i Stockholm. De använder bara blekt ull som har en minimal skadlig miljöpåverkan, och deras fabriker är certifierade av Good Weave Certification och certifiering av Care & Fair.

Cappelen Dimyr
 
Cappelen Dimyr
 Foto: MIKE_KL

Det mjuka oregelbundna mönstret skapar en livlig och spännande känsla i deras större matta som går under namnet no.02. Storleken är 280 x 360. Här hittar du den! 

Annons

Läs mer: 

Städa hållbart – våra bästa tips! 

Förnya köket utan att renovera 

Utvald och hållbar design vi älskar just nu! 

Publicerat 01 november 2019
Annons