6 svenska designhotell som måste upplevas

Vissa väljer hotell efter geografiskt läge, andra efter pris och några efter frukostutbudet. Vi väljer gärna hotell utefter dess design och inredning.

Annons

Ska ni ut och resa? Varför inte boka ett hotell som är känt för sin design. Passa på att njuta av både semester och inspirerande inredning.

Dessa hotell har det där lilla extra och samtliga är dessutom belägna i Sverige.

Här är 6 designhotell vi gärna besöker redan i dag:

1. Hotell Bellora, Göteborg

Hotell Bellora är ett boutiquehotell med en italiensk restaurang och bar. Den italienska stilen präglar samtliga rum där såväl landsbygd som storstad möts.

Läs mer om hotellet: www.hotelbellora.se

hotell-2
Foto: Hotell Bellora  

2. Hotell Flora, Göteborg

År 2009 renoverades Flora av designern Rasmus Larsson och har därefter fått ett rejält uppsving. Bland annat rummet The Royal Swedish Room med egen utgång till terrassen och ett välfyllt SMEG-kylskåp.

Annons

Är du modeintresserad är det här du ska bo; i hotellets showrooms är det ofta branschmänniskor som visar upp sina kollektioner.

Läs mer om hotellet: www.hotelflora.se

Läs mer: Snart öppnar livsstilshotellet Steam – se de första bilderna här

3. The Winery Hotel, Solna

The Winery Hotel är världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad. Exteriörens industriprägel möter det traditionella och tillsammans skapas en modern, men ändå ombonad miljö. Inspirationen till de öppna, luftiga interiörerna är hämtat från Brooklyns ombygga fabriker och Toscanas anrika vingårdar och saluhallar.

Läs mer om hotellet: www.thewineryhotel.se

4. Kosta Boda Art Hotel, Kosta

Kosta Boda Art Hotel är inrett med konstglas i form av fasta installationer och konstglasutställningar. Hotellets design har vuxit fram i samarbete med sju av Kosta Bodas välkända formgivare och de finns även representerade med varsin korridor där de har satt sin unika prägel med konstglas och designade textiler på varje hotellrum.

Annons

Läs mer om hotellet: www.kostabodaarthotel.se

5. Hotell Pigalle, Göteborg

Hotell Pigalle är ett boutiquehotell med handskissade rum som andas det tidiga 1900-talets syndiga Paris. Hotellet har en åldersgräns på 25 år. Huset är från 1700-talet och varje rum är därför unikt till inte bara interiör utan även till form.

Läs mer om hotellet: www.hotelpigalle.se

6. Sankt Jörgen Park, Göteborg

Hotellet är prisbelönt för såväl sin inredning som för sina spa-behandlingar. Design och konst är två viktiga ingredienser som är genomtänka in i minsta detalj. Hotellet har även event med design inom mode och inredning.

Läs mer om hotellet: www.sanktjörgenpark.se

Läs också: Kika in i Paris trendigaste hotell: Le Roch Hotel & Spa

Annons