Svenska tapetföretaget Photowall inleder ett samarbete med hyllade norske formgivaren Andreas Engesvik och släpper kollektionen Manuscript. Andreas Engesvik har rört sig inom olika områden av designvärlden, från möbler och porslin till industridesign, men har nu alltså ritat tapeter för Photowall. Tre handmålade mönster i olika färgställningar har först målats för hand av Andreas Engesvik, och sedan tryckts digitalt i Photowalls studio i Stockholm.

Läs mer: Hanna Wendelbo–Hansson: Tapettrender vi kommer att se mer av

De handmålade mönstrena ska skapa liv och rörelse, och ge kollektionen en intressant dynamik:

– Vi pratade mycket om uppdelningen mellan natur och kultur i studion, det handgjorda och det maskinella. Här ville vi ta något analogt och göra det digitalt, berättar Andreas Engesvik.

AndreasEngesvik_Berries-Red_Photowall

Berries, red.

Rain blue.

Rain, blue.

Prickar, streck och geometriska former utgör kollektionens mönster som vid en närmare anblick vittnar om det handgjorda arbetet bakom:

– Om man tittar närmare på tapeterna så ser man att strecken är lite ojämna, säger Andreas Engesvik och menar att man inspirerats av handens avtryck och dess kapacitet att skapa ting.

Shelter, yellow berries.

Shelter, yellow berries.

Photowall grundades år 2006 av bröderna Charlie och Niklas Johansson och tillverkar sina fototapeter, designtapeter och canvastavlor i sin fabrik i Skarpnäck utanför Stockholm. Samarbetet med Andreas Engesvik lanseras under våren på märkets hemsida och kostar från 325 kr per kvadratmeter.

Här hittar du kollektionen.

Läs mer: Joy slår igenom som tapetdesigner – vid 94 års ålder