Årets inredare ställer ut på ArkDes – spana in hans verk!

Residence visar årets bästa design i en utställning som arrangeras tillsammans med Arkdes och stylistduon Kråkvik & D’Orazio. En av utställarna är prisbelönte inredaren Christian Halleröd.

Annons

Designed to last är ett samarbete mellan Residence och ArkDes och är gestaltad av Norges ledande stylistduo Kråkvik & D’Orazio. Utställningen är det andra samarbetet mellan Residence och ArkDes och speglar några av designindustrins viktigaste frågor just nu – långsiktighet och hänsyn om miljön.

Design to last låter en rad formgivare själva berätta om sin syn på sin egen roll i dagens allt snabbare slit och släng-samhälle. En av dem som medverkar är Christian Halleröd, som blev Årets inredare i Residence Stora Formpris 2016.

Dagmar, Swedish Hasbeens, Acne, Byredo och Axel Arigato – alla dessa är butiker som har fått sina inredningar skräddarsydda av Christian Halleröd, en av våra mest framgångsrika inredare.

– Jag jobbar mycket med trä och andra naturliga material. Men det viktigaste för mig ur ett hållbarhetsperspektiv är att det man ritar och det som byggs blir riktigt bra. Det är det enda sättet för inredningar och produkter att ha en chans att få vara kvar över en längre tid. När jag inredde Engelberts butik i Stockholm tänkte jag mycket på små butiker i Italien som har haft samma inredning i 50 år eller mer. Om en inredning ska kunna åldras gäller det att få kunden att förstå att det är viktigt att få det väl utförd. Jag försöker alltid trycka på att få välja vilka finsnickare jag arbetar med.

Annons

– Det går inte att skapa något magiskt utan duktiga hantverkare. Nivån på många inredningar har höjts väsentligt sen jag började min yrkesbana. Det har blivit mer internationellt och det är mycket viktigare för varumärken att profilera sig. Eftersom näthandeln har blivit mycket större förändrar det beteendet i butik. Det är viktigare att få en upplevelse när man besöker en butik, eftersom köpmomentet går att göra på nätet, säger Christian.

Designed to last håller öppet på ArkDes för allmänheten fram till 19 mars 2017. 

 

Prototyp på fåtölj, Byredo. På bordet materialprover och prototyper. Fotografier, högst upp till vänster Byredo- butiken på Åhléns i Stockholm.

Foto: Brendan Austin Till höger inredningen för Frame Denim, Melrose Place, Los Angeles. Foto: Michael Weber. Nederst till vänster, Engelbert, Birger Jarlsgatan Stockholm.

Annons

Foto: Brendan Austin. Högst upp till höger Axel Arigato, Broadwick Street, London. Foto: Mikael Olsson Nere, Nederst till höger Frame Denim, Melrose Place, Los Angeles. Foto: Michael Weber. Väggfärg: Jotun LADY Mineral 10683 Cashmere, färg på podiet: Jotun LADY Pure Color 2782 Deko Pink.

 

Läs också: Spana in hyllade Calle Forsbergs utställning på ArkDes

 

Christian Halleröd står bakom inredningen i svenska denimmärket Frames nya butik i London.

 

Halleröd har öven inrett Axel Arigato Shoe Store i London.

Läs också: Spana in Emma Olbers utställning på ArkDes

Annons