Andreas Martin-Löf är arkitekten som är känd för supereleganta inredningar och lyxiga våningar i samarbete med Oscar Properties. Men han är också arkitekten bakom prisade studentboenden Snabba hus i Västberga och Råcksta i Stockholm.

1:21

Efter reklamen: Kika in hos Charlotte Gyllenhammar på Ibiza

(1:21)

Andreas Martin-Löf har varit verksam sedan 2004 och hans boenden och projekt har ofta varit med i Residence.

Andreas Martin-Löf med sin nya möbelkollektion för Jotex.

Andreas Martin-Löf med sin nya möbelkollektion för Jotex.

Nu har han släppt sin första utemöbelkollektion för Jotex, något oväntat kanske men absolut ett spännande projekt.

Sommarhuset Aspvik

Inspirationen till kollektionen som heter Aspvik kommer fran Martin-Löfs morföraldrars sommarhus med samma namn, dar han spenderade sin barndoms somrar. Precis som med alla Martin-Löfs skapelser har fokus legat pa att utveckla, och förfina nagonting som redan finns. Förlagan for kollektionen kommer från en gammal soffgrupp i rotting som kom med sommarhuset nar det köptes på 50-talet.

»Jag hittar ofta min inspiration i enkla föremal omkring mig och ser mitt möbelritande som ett litet bidrag till en lang hantverkstradition av möbelproduktion. Det ar inte ovanligt att jag bygger vidare på, och refererar till, andra formgivares skapelser. Det ar en del av att verka i en tradition«, säger Andreas Martin-Löf.

Träsoffa för Jotex i furu.

Soffa i kollektionen Aspvik för Jotex.

Aspvik ar aven en tydlig hommage till Jotex svenska arv.

Jotex svenska arv

Serien bestar av en stol, en soffmobel, en solsang, en solstol och ett bord, skapade i FSC-certifierad furu. Certifikationen säkerstaller att traet kommer fran ansvarsfullt hanterade skogar som bidrar med miljömassiga, sociala och ekonomiska fördelar till sin omgivning.

Stol i kollektionen Aspvik

Stol i kollektionen Aspvik.

Hemma hos prisade arkitekten Andreas Martin-Löf