Bolons nya designsamarbete med Patricia Urquiola

Möt konstnären Karin Mamma Andersson
3:08

Efter reklamen: Möt konstnären Karin Mamma Andersson

(3:08)

Slå på ljud

Under arbetet med den nya kollektionen hittade den spanska, världskända designern en likhet mellan vävtekniken i Bolons golv och den japanska traditionen med sashikostygn. Genom att experimentera, utveckla och kombinera Bolon med sashiki uppstod en designkollektion i dova färger, med karaktäristiska stygn och patchworkliknande mönster.

Patricia Urquiola om samarbetet med Bolon

»Sashiko betyder stygn och är en tusen år gammal hantverkstradition, som ger en känsla av väsentlighet. När vi började arbeta med den här kollektionen ville vi ge golvet en mer autentisk känsla,«, förklarar Patricia Urquiola.

»Vi ville kommunicera en känsla av mys och värme, därav kom vi fram till att Sashiko fick bli ledande i konceptet med kollektionen«, säger arkitekten och designern Urquiola.

Patricia Urquiola

Inflytelserika spanska designern Patricia Urquiola har introducerat ett helt nytt mönster i Bolons sortiment.

Multikreatören Annica Eklund lanserar ny fotokonst

Annika Eklund om samarbetet med Urquiola

»I många år har vi drömt om att göra nagot tillsammans med Patricia. Hennes estetik tilltalar oss och det ar verkligen en dröm som går i uppfyllelse att introducera Bolon by Patricia Urquiola-kollektionen globalt. Hennes enastående känsla för färger syns val i kollektionen och det ar en helt ny palett som vi adderar till vart befintliga sortiment som vi inte har arbetat med tidigare,« säger Annica Eklund, Chief Creative Officer på Bolon.

De nya golven finns som rullvara, producerade i Sverige och slitageklassade för offentlig miljö.

Bolons nya designsamarbete med Patricia Urquiola

Japansk patchworkteknik inspirerade det nya golvet som nu finns på rulle i Urquiolas urval av nyanser: grå, beige med blå inslag, en dov puderrosa och en lugn grön färg.

Bolons nya designsamarbete med Patricia Urquiola

Designsamarbetet resulterade i en kollektion i dova färger, med karaktäristiska stygn och patchworkliknande mönster.