De inreder Formex Trendrestaurang 2017 – i vårens 3 stora trender

Coco Form Studio har fått uppdraget att gestalta Formex Trendrestaurang utifrån vårens tre trender. Kika in i den färgsprakande utställningen.

Annons

Formex-mässan, som går av stapeln 18-21 januari 2017, presenterar det främsta inom design och inredning – och en hel del nyheter presenteras från både små och stora formgivare. Trendrestaurangen Nordic Space ger besökarna en möjlighet att koppla av och njuta av maten samtidigt som de omges av inspiration. Restaurangen specialbyggts till varje mässa och varje gång tas det fram en specialkomponerad meny – allt med fokus på att tolka trenderna och temat för mässan.

Läs mer: Årets formgivare utsedd: Han får Formex designpris 2016

I år är det formgivarna Monika Holmqvist och Theresia Svanholm på Coco Form Studio, som har tolkat årets Formex-tema, Nordic Space, med ledord som fritänkande, rymd och tillåtande. Det reducerat enkla och stilrena möter naturmaterial med arkaisk form, tillåtande volymer och fritänkande flyttar in i våra hem och Astronautica – ett grafiskt rent och lyxigt tema där rymden möter marina influenser.

formex3
 

Att kliva in i Trendrestaurangen ska vara som att träda in i en färgstark, sprakande och lite galen värld.

Annons

– Man ska bli glad och få energi av miljön. Mycket av inspirationen kommer från nöjesfält världen över och från rymdestetiken, säger Monika.

formex2
 

– Vi har jobbat mycket med material och mönster som skimrar regnbågslikt, med rostfritt och perforeringar. Samtidigt understryker designen det hantverksmässiga, det genuina, säger Theresia.

formex1
 

De båda formgivarna har velat lämna den rådande industriella trenden.

– Det finns inte en enda vit vägg. Och vi använder färger på ytor som man kanske inte förväntar sig, starka, mustiga färger. Vi älskar färger! säger Monika. Det är också något de två hoppas ska hitta in i svenska hem.

Formex äger rum 18-21 januari 2017 på Stockholmsmässan.

Läs mer: Här är formgivarna som ställer ut på Formex Young Designers

Publicerat 19 januari 2017
Annons