De ställer ut på Formex Young Designers 2017

Snart är det åter dags för inrednings- och designmässan Formex. Här är listan över de nya talanger som kommer att visa sina verk under höstens utställning.

Annons

Mässan, som går av stapeln 23-26 augusti 2017, presenterar det främsta inom design och inredning – och en hel del nyheter presenteras från både små och stora formgivare.

I höst deltar 21 nya talanger på Young Designers – Formex plattform för unga, oetablerade kreatörer och i årets upplaga har formgivarna inspirerats av kontrasten mellan form och material, mötet mellan kulturer och verktygen i hantverksprocessen.

Ladan Alipour, Camila Galdamez Garcia och Petra Landfors bildar tillsammans Moaré – design inspirerad av tre olika kulturer, stilar och erfarenheter som tillsammans skapar något nytt.

De har en bakgrund inom förpackningsdesign och inspireras av hantverkstraditioner från olika delar av världen. På Formex ställer de ut sin senaste kollektion tillverkad i washable paper – vaxat papper som tål väta.

– Vi inspireras av olika kulturer men försöker att göra en modern tolkning som gärna får utgå från papper och förpackningstekniker. Hållbarhet både för miljön och socialt är något vi aktivt arbetar med i vår design. Varje exemplar i vår kollektion är unik eftersom vi färgar dem med växtfärg.

 

Här är listan över Young Designers som ställer ut på Formex hösten 2017:

Aeand studio 
Sara Storm
E.Leijon
Imiform
Studio Joanna Günther
Annike Laigo
M Sahlberg Jewelry
Maria Sköldin
Matagofie
Matilda Svensson
Moaré
Moitoydesign
Mutant
Saga Melina
Sloydlab
Swart
Tooche
Ulrika Lavér
Whispers echo
Wintherland
Älvis

Läs också:

De inreder Formex trendrestaurang 2017 – i vårens 3 stora trender

Arne Jacobsens designhotell förnyas – se bilderna

De ställde ut på Formex Young Designers 2016

Publicerat 21 augusti 2017
Annons