Efter försäljningsrekordet – nu kan högtalaren få en uppföljare

För fyra år sedan la People people ut sin kampanj för att få sin vida omskrivna högtalare Transparent Speaker finansierad på Kickstarter. Högtalaren gjorde succé  och nu lanserar de uppföljaren.

Annons

Designstudion kallar den nya högtalaren Small Transparent Speaker  för ”lillasystern” och målet är att få ihop nästan 2,3 miljoner kronor med hjälp av crowdfunding på Kickstarter för att kunna sätta den i produktion. Ledordet i designen har varit enkelhet, tidlöshet, kvalité och hållbarhet.

– Mycket hemelektronik i dag är designade som blinkande plastiga små rymdskepp. Högtalaren skall hålla länge, både kvalitetsmässigt och estetiskt, och dessutom aldrig hamna på soptippen. Ett innovativt och viktigt kliv mot en hållbar industri, säger designern Per Brickstad.

Small Transparent Speaker People products 9
 

När ni gjorde er första högtalare slog ni galna rekord, hur har det gått sedan dess?

– Den säljer bättre än någonsin nu fyra år senare, vilket är superkul med tanke på att vår ambition alltid har varit tidlöshet, och inget som bara blir en ”trendig fluga” och som snabbt blir utdaterat.

Annons

 Varför gör ni en till högtalare?

– Vår första produkt var en aning för dyr för många i vår målgrupp, den här gången känns det som vi har landat precis rätt. Vi har även utvecklat den digitala sidan med uppspelning och det slutna materialkretsloppet. Målet är att inspirera hela branschen till att göra vettiga, hållbara produkter.

Hur gör man en bra kampanj på Kickstarter?

–  En bra produkt i min värld innebär ganska många saker, t ex att man har stenkoll på tillverkningsfasen, och att man har tänkt igenom hållbarhetsaspekter. Gör man det rätt kan det bli mer än en bra produkt, dvs en ”viktig cause” som man är villig att stödja.

Här kan du läsa mer om produkten.

Läs mer: 

Spana in högtalaren med personlighet

Nu kan du gå på virtuell bostadsvisning – med VR-glasögon

Årets belysning 2016: Lampan Stav

Publicerat 08 december 2016
Annons