Fornasetti

Fem Fornasettiprodukter du kan köpa i dag

Med anledning av Artipelags omfattande utställning av den italienska formgivarens livsverk.

Annons
Möt trion bakom Bukowskis utställning Claesson Koivisto Rune in Japan
Möt trion bakom Bukowskis utställning Claesson Koivisto Rune in Japan
5:21

Snacka om hopplös romans, men det blev fantastisk formgivning. När designlegenden, tecknaren och grafikern Piero Fornasetti en gång bladade i ett franskt magasin från sekelskiftet upptäckte han ett foto av ett kvinnoansikte och blev omedelbart förälskad. Förälskelsen utvecklades till en livslång besatthet och en storsäljande kollektion byggd på ansiktet med de frågande ögonen.

– Vad inspirerade mig att göra mer än 350 variationer av ett kvinnoansikte? Jag vet inte, men jag började gör dem och jag slutade aldrig, sa Fornasettit förundrad i en intervju på 80-talet.

Kollektionen Timae Variations är i dag något av Piero Fornasettis signatur och pryder mer än 500 olika produkter. Samtidigt har den italienska formgivaren fler strängar på sin lyra, och från och med den 14 juni kommer Artipelag ute på Värmdö att visa FORNASETTI Inside Out Outside In, en övergripande utställning Fornasettis livsverk i form av måleri, teckning, grafisk design, möbler, designföremål och rumsliga installationer. Även sonen Barnaba Fornasetti kommer se sina samtida verk utställda tillsammans med sin fars.

Annons

Med anledning av Fornasettis utställning på Artipelag tipsar vi här om fem Fornasettiprodukter du själv kan få tag i i dagsläget, utan att spränga banken (med undantag för det otroliga skåpet).

1. Agata doftljus (300g), Nitty Gritty, pris 1 650 kronor.

fornasetti doftljus
 

Vill du ha tips på härliga doftljus till vintern 2021? Spana då in vår lista med 15 riktigt härliga doftljus här.

2. Curved Cabinet Zebra, Mariella Interiors and Design, pris 165 000 kronor.

fornasetti rundad byrå
 

3. Skål med lock (11 cm), Svenskt Tenn, pris 1 300 kronor.

4. Vas Antipatico, Mariella Interiors and Design, pris 5 990 kronor.

fornasetti vas
 

5. Bordslampa, Svenskt Tenn, pris 10 800 kronor.

Publicerat 11 juni 2019
Annons