topp nordiska kök

En sorts helig treenighet bildades när Food Pharmacy, Nordiska Kök och Alexandra Ogonowski insåg att man skulle kunna arbeta ganska så bra tillsammans. Projektet har gått under arbetsnamnet naturens apotek, just för att Food Pharmacy ofta associeras med det rena och naturliga. Köket som tagits fram är ett mörkbetsat naturinspirerat ekkök med massiva trälådor och generösa öppna ytor. Här är ledorden tidlöst och hållbart, och den moderna tolkningen av en gedigen och traditionell apoteksdisk skapar spännande förvaringsmöjligheter.

nordiska kök kommod

– Hela idén kring köket föddes i samband med att vi skulle öppna upp vårt första egna kontor och showroom. Vår inredarkollega Alexandra Ogonowski satte ihop oss med Nordiska Kök, som sedan satte designen och konceptet för köket med Alexandra, säger Mia Clase från Food Pharmacy.

För Food Pharmacy är det av yttersta vikt att produkter håller över tid, och att de samarbeten som man gör med andra varumärken delar deras värdgrund.

– Nordiska Kök har gedigen kunskap och produktion i Sverige, och som de glada bohemer vi är, är vi oerhört lyckliga över att Alexandra har guidat oss i alla val kring utseende och funktion, fortsätter Mia.

Vad är det bästa med att utveckla konceptuella kök på det här sättet?

– Att kunna ta fram ett helt unikt kök som helt kan tillgodose våra specifika behov. Det här köket är en förlängning av Food Pharmacys själ och filosofi. Vi brukar, lite skämtsamt, kalla oss för näringsjägare. Men faktum är att om fler såg mat som en möjlighet att jaga näring skulle vi kunna förebygga många av våra livsstilsrelaterade sjukdomar. När vi designade det här köket utgick vi från en näringsjägares behov. Resultatet? En vacker kombination av kök och apotek.

nordiska kök byrå
nordiska kök hylla bänk
NORDISKA KÖK hylla
NORDISKA KÖK växt bänk
nordiska kök food pharmacy

Glasburkar från H&M Home.

Taklampa B15 från Parachilna.

Porslin Petite Friture.

Koppar Raku via Odem Atelier.

Kökshandduk, lunchlåda, bambusugrör, salladsbestick, skärbräda – Food Pharmacy.

Bänkskiva Entzo Dekton från Cosentino.

Blandare, ho från Scanco.

Vitvaror Bosch.

Läs mer:

Inredningsproffsets superlya i Lärkstan

Restaurang Himlens nya utseende

Granit samarbetar med portugisiska keramiker

Gilla Residence på Facebook