Ann Wåhlströms ny glasvas.

1:07

Efter reklamen: 3daysof design dag3 – Michelle Meadows tre trendspaningar

(1:07)

Slå på ljud

Från klassiskt avskalat till färgstarkt poppigt – som formgivare rör sig Ann Wåhlström mellan olika uttryck och hennes nya vas Pion för Reijmyre befinner sig också någonstans däremellan. Genomtänkt design, gamla glastekniker, klassiskt hantverk och ett helt nytt färgrecept har blivit till en vas som känns klassisk men som ändå »poppar«.

Glasvas med prickar.

Glasmassan prickas och omsluts av glasmassa – effekten blir bubblor som fångas i glaset.

Han gör 3D-printade vaser – se magiska resultatet!

»Jag är barnsligt förtjust i de gamla teknikerna som skapar mönster i glasmassan«, berättar Ann Wåhlström.

ANN WÅHLSTRÖMS.

Pion finns i tre storlekar, två sorters glas och två färger, från 360:-

Olika typer av vaser

Därför har de två mindre storlekarna av vasen gjorts med spikoptik, där glasmassan prickas och omsluts av glasmassa. Effekten blir små bubblor som fångas i glaset. Den större vasen är gjord med vriden randoptik där en form med ryggar ger glasmassan ett vågmönster som behålls när den blåses upp till en vas.

Glasvas pion.

Den rosa glasmassan framställs enligt ett helt nytt recept på Reijmyre. Största storleken av Pion har vridna, böljande veck i glaset för en optisk effekt, 2 600:-, Svenskt tenn.

Svenskt glas tar nya vägar – här är 5 nyheter vi älskar!

Vasen har en vinklad krage som ger såväl buketter som enstaka stjälkar stöd. Pion tillverkas i helt blyfri kristall och är munblåst och handgjord på Reijmyre glasbruk i Östergötland.