granit keramik

Granit samarbetar med portugisiska keramiker

Den limiterade kollektionen med handgjord keramik görs i samarbete med familjeföretaget Vasicol från Portugal, och säljs i endast tre fysiska butiker samt online.

Annons

Keramik är ett av världens äldsta hantverk och går att spåra tillbaka 26 000 år i tiden. Än i dag ett högst relevant och uppskattat material i vår heminredning. Portugisiska Vasicol är ett gammalt familjeägt företag som funnits i olika skepnader sedan 1900. I dag har de kapaciteten att tillverka tre miljoner produkter per år, och av dessa kommer många ur den traditionella keramikkonsten. Samarbetet med Granit låter det gamla möta det nya.

– Det är jätteroligt att se att ett så traditionella och genuint hantverk har fått ett sådant uppsving. Människor är på jakt efter inredning som signalerar deras unika stil, och därför blir keramiken extra populär just nu. Vi ser att Granits kunder efterfrågar unika produkter där man ser spår av handen som kontrast till mycket annat snabbt och massproducerat. Keramik har allt detta, säger Eva-Lena Degerhäll, konceptutvecklingschef på Granit.

granit vasicol miljö
 

Rustikt och tidlöst

Om samarbetet med Vasicol säger Eva-Lena Degerhäll att man delar deras formspråk och färgskala.

Annons

– Rustikt, tidlöst och med enkel form. Det är också ett litet familjeägt företag grundat i början av 1900-talet som jobbar nära de äldre traditionerna, så väl när det gäller form och design som teknik och produktion. Det gillar vi!

granit vasicol vas
 
granit vasicol skål
 
granit vasicol fat
 
granit vasicol tallrik
 
granit vasicol skål2
 

Kollektionen med Granit och Vasicol släpps den 15 november på granit.com samt i Granits butiker på Kungsgatan i Stockholm, Vallgatan i Göteborg samt Södergatan i Malmö.

Läs mer:

Sandqvist samarbetar med Morakniv

Norm Architects inreder japansk restaurang i London

Iittala i nytt samarbete med Jasper Morrison

Publicerat 07 november 2018
Annons