Hanna Nova: missa inte på möbelveckan – bästa utställningarna i stan öppna för alla

Se till att inte missa dessa fantastiska utställningar när alla världens designers, arkitekter och branschmänniskors blickar riktas mot Stockholm.

Annons

I början av februari går årets designhändelse av stapeln när Stockholm Design Week invigs. På Stockholm Furniture and Light Fair lanseras årets alla nyheter för branschfolk, men på stan visas massor av fantastiska utställningar som är öppna för allmänheten.

Här är sju stycken utställningar öppna för allmänheten under den här intensiva perioden i huvudstaden som du som besökare bara inte får missa.

Fenixpalatset (Adolf Fredriks Kyrkogata 10, 6-8 februari)

I fjol öppnade vi upp dörrarna till en privat bostad i centrala Stockholm, och bjöd besökare in i Ariake och My Residence kurerade värld i samarbete med stylisten Anna Leena Interiors. I år bjuder vi in allmänheten till att uppleva det före detta nöjesetablissemanget i centrala Stockholm – som i dag är en kyrka! Utställningen är öppen onsdag-fredag under designveckan och är ett samarbete mellan Ariake, My Residence, AnnaLeena Interiors samt ett urval av handplockade designers och hantverkare.

Annons
fenixpalatset
 

Frama x Andreas Martin-Löf: ”Spatial Sensibilites” (Kungsholmstorg 1)

Danska Frama har gått samman med den rosade arkitekten Andreas Martin-Löf i en samarbetsutställning. Forumet är de nyrenoverade lokalerna som huseras av Andreas Martin-Löf Architects.

frama stol
 

Alma (Nybrogatan 8, 8-9 februari)

Egentligen behövs inte Stockholm Design Week användas som anledning för att besöka Alma, medlemsklubben och mötesplatsen för kreatörer. Inredningen är signerad Tham Videgård, och under SDW visas även en utställning av Dux som presenterar ett nytt samarbete, Into the Light, med danska arkitektbyrån Norm Architects.

Annons
NORM dux alma
Norm Architects moodboard inför utställningen.  

Magniberg x Bukowskis (Berzelii Park 1, 5-9 februari)

Utställningen kureras av Magniberg, den internationellt erkända designgruppen som i år gör sin debut på Stockholm Design Week. Magniberg och Bukowskis slår sina kloka huvuden ihop och ställer ut sin konst, design, textilier och kubistiska möbler. Ett möte ingen vill missa.

Bukowskis magniberg sdw
 

Pierre Sindre, Designgalleriet (Grev Turegatan 30, 5-8 februari)

Möbel- och inredningsarkitekten Pierre Sindres utställning ”Små stad” har en bottnar i både det faktum att utställningens beståndsdelar är miniatyrer av stadens arkitektur, men också att upphovsmakaren själv härstammar från en småstad. Här finns ett skåp utformat som Skrapan, en bänk som ser ut som en bro och en lampa med namnet E4:an. Sindre fick nyligen priset Årets Lauritz Icon 2018.

Annons
pierre sindre
 

Salvador Dalís skulpturer (Norrmalmstorg, Brunkebergstorg, Kungsträdgården, samt Antikmässan, 5-18 februari)

Några av surrealisten Dalís skulpturer i brons kommer till Stockholm och möbel- och designveckan i februari. Det handlar totalt om tre stycken stora skulpturer, så stora som fem meter höga och tre ton tunga, som placeras ut i tre centralt belägna parker. Ytterligare 30 skulpturer ställs i mitten av februari under antikveckan.

dali london
Verket ”Nobility of Time” när det visades upp i London.  

Färg & Blanche, Julius Hus (Bondegatan 21A, 5-9 februari)

I samma lägenhet som Emma Blanches farfarsfarfarsfar bodde kommer Färg & Blanche att dela med sig av en minst sagt personlig utställning. Inspirerade av familjens historia, samt den knäckebrödsfabrik som en gång ägdes av Blanche-familjen, ställer man ut möbler, föremål och installationer i den anrika våningen på Södermalm.

Annons
blanche utställning
Färg & Blanche, ”The Baker’s House”. Foto Johan Lindskog.  

Läs mer:

I Carina Seth Anderssons nya butik

Lotta Agaton om framtidstrender, hållbarhet och Stockholm Design Week

Kvänum och Louise Liljencrantz lyxluckor

Publicerat 01 februari 2019
Annons