Här är formgivarna som ställer ut på Formex Young Designers

Snart är det åter dags för inrednings- och designmässan Formex. Här är listan över de nya talanger som kommer att visa sina verk under vårens utställning.

Annons

Mässan, som går av stapeln 18-21 januari 2017, presenterar det främsta inom design och inredning – och en hel del nyheter presenteras från både små och stora formgivare.

I vår deltar 21 nya talanger på Young Designers – Formex plattform för unga, oetablerade kreatörer. Flera av formgivarna har inspirerats av glas, mötet mellan kulturer och patriarkala strukturer.

Läs mer: Årets formgivare utsedd: Han får Formex designpris 2016

Den kreativa studion Butler/Lindgård som består av Hanna Butler och Karin Olu Lindgård befinner sig ofta i gränslandet mellan konst och design, där en tydlig avsändare och handens närvaro är tongivande. Deras produktregister rör sig inom hela designfältet, även om specialområdet är textilformgivning. Detta innebär att de oavsett materialval alltid arbetar utifrån ett textilt perspektiv där material, färg och taktilitet står i fokus.

– Vår kreativa process utgår ofta från en fundering eller ett politiskt ställningstagande. I år presenterar vi bland annat en rad nya produkter från #titsnassproject i vilket vi funderat på hur patriarkala strukturer i offentliga rum bestämmer vilka kroppar och företeelser som representeras och på vilket sätt, berättar Hanna Butler och Karin Olu Lindgård i ett pressmeddelande.

Läs mer: Höstnyheter från designmässan: Gjutjärn och kalksten

Här är listan över Young Designers som ställer ut på Formex våren 2017:

Amus&Anna 
Boaz Katz och Studio Dejawu
Butler/Lindgård
Details by M.
E.Leijon 
Elin Wesslund
Täljogram 
Form – a nomad design studio
Glasstudion Big Pink (reklamlänk)
imiform
Joanna Günther
Lynum Bjerkem
Langaeble Stockholm
Lykalia K
Matilda Svensson
MUTANT
MYYA
Ró By RoShamBo
RUST ME DESIGN
Whispers echo 

Publicerat 17 januari 2017
Annons