Kika in i unika arkitekthuset – inrett av stylistduon Kråkvik D’orazio

Jannicke Kråkvik och Alessandro D’Orazio är specialister på att utveckla kreativa idéer och koncept i spännande miljöer. I höstens samarbete med Fogia har de stylat ett fantastiskt hus av betong, trä och glas i Köpenhamn.

Annons

I våras visade Residence upp årets bästa design i utställningen Designed to last  som arrangerades tillsammans med Arkdes och toppstylisterna Kråkvik & D’Orazio.

Sedan en tid tillbaka samarbetar de även med Fogia, som blev Årets producent i Residence stora formpris 2014, och i juni i år reste de till Köpenhamn tillsammans med fotografen Jonas Bjerre Poulsen, grundare av hajpade designstudion Norm Architecthts och Fogias marknadschef Anders Nelander – för att gestalta det som kan beskrivas som det moderna och samtida Fogia.

I det unika huset, som ligger i Köpenamn, har stylistduon tolkat skandinavisk design tillsammans med inredning från Fogia.

Temat beskrivs som ”Drömmen om ljuset” och det var just de stora ljusinsläppen och fönstren i kombination med trä och betong, som gjorde att teamet fastnade för villan.

– På våra nordliga skandinaviska breddgrader är just ljuset en så viktig faktor eftersom en stor del av året är det mörkt och grått eftersom solen sällan visar sig. Vi drömmer om platser och miljöer där ljuset flödar och gör att livet känns enklare. Det är den här drömmen som vi har försökt definiera, berättar teamet.

Annons

Huset som skapades för att ge ett hem åt den lokala scoutkåren, ritades av arkitekt Sophus Søbye och stod klart 2015.

I interiören har man använt sig av möbler från designers som Lucca Nichetto, Taf Arkitekter, Andreas Engesvik, Monica Förster, Note design studio och Carina Seth Andersson.

Se alla bilder från stylingen här:

Soffa Jord, design Lucca Nichetto, pall Tiki, design Andreas Engesvik, matta Ropemaker, design TAF Arkitekter, glasvaser Pluto, design Andreas Engesvik.  
Soffa Dini, design Andreas Engesvik, bord Bowl, design Andreas Engesvik, matta vintage.  
Stol Figurine, design Note DesignStudio, matta Ropemaker, design TAF Arkitekter, soffa Retreat, design Monica Förster, hylla Arch, design Note Design Studio, lampa Gatto från Flos.  
Soffa Retreat, design Monica Förster, hylla Arch, design Note Design Studio, kruka Ceramics, design Carina Seth Andersson, stol Bollo, design Andreas Engesvik, soffbord Tabula, design Note Design Studio, hylla Arch, design Note Design Studio, matta vintage.  
Stol Bollo, design Andreas Engesvik.  
Puff Poppy, design Nina Jobs.  
 
 
 

Foto: Jonas Bjerre Poulsen

Annons

Styling: Kråkvik & D´Orazio 

Åsiktsmaskin: Anders Nelander, Fogia

Läs också:

Spana in vårens nyheter på Fogia – med fyra nya formgivare

Årets accessoar 2016: Serien Ceramics av Carina Seth Andersson

Se danska möbelmärkets stilrena showroom – inrett av Norm architects

Publicerat 15 augusti 2017
Annons