Rottingväskan i ny skepnad – se Palmgrens samarbete med Emma Olbers

Palmgrens lanserar ett designsamarbete med möbelformgivaren Emma Olbers. Resultatet är tre väskor i olika storlekar som bär tydliga spår av Palmgrens signaturväska i rotting och läder. Se bilderna på den nya kollektionen här!

Annons

Bakom väskkollektionen står möbelformgivaren Emma Olbers som främst är känd för sina framgångar inom inredning och intresse för hållbar design. Förra året regnade utmärkelserna över Emma Olbers bord Landala, hon fick bland annat Residence stora formpris.

Men nu har hon tillsammans med Palmgrens gjort sin första väskkollektion. När samarbetet inleddes var det först tal om att Emma Olbers skulle skapa något i inredningsväg, men resultatet blev i stället väskor.

Läs även: Här öppnar tillfälligt modebibliotek – låna designkläder helt gratis

Materialvalet rotting och ofärgat läder var en självklar utgångspunkt i Emma Olbers första väskkollektion.

– Jag har utgått mycket från mig själv och kvinnor som arbetar, säger Emma Olbers.

Kollektionen består av tre väskor med olika funktioner, alla har en tidlös design som påminner om den klassiska rottingväskan. Den lilla väskan har mest plats för telefonen och ett läppstift, ett snyggt alternativ i stället för att bära dem i handen. Mellanväskan är en bra handväska som funkar fint till vardags och den stora har plats för datorn.

Väskorna som består av ofärgat och svart vegetabiliskt garvat kalvläder och kostar mellan 2 995 – 7 995 kronor säljs i Palmgrensbutiken i Stockholm och via deras onlinebutik från och med april.

 Läs även: Ikea-kassen får nytt utseende – se samarbetet med Hay

Läs även: Spana in modexperternas inspirerande dukningar för Mateus

Annons