Quod gör doftljus med hållbarhet i fokus

Nya företaget Quod – gör doftljus med hållbart fokus

Ett rent lustprojekt. Företaget Quod föddes ur idén att göra något mer än ett doftljus. Och de vackra kärlen får liv om och om igen.

Annons
Julen på Jotex 2021
Julen på Jotex 2021
1:34

Malin Qvänstedt Myllymäki och Anna Göransson Södergren växte upp i Jönköping och har en lång historia ihop. Bägge är kreatörer med en bakgrund inom mode och skönhet. 2018 smyglanserade de doftljusföretaget Quod, eftersom båda jobbat med dofter föll de sig naturligt att satsa just på aromer för hemmet.

»Tyvärr är det mycket slit och släng med doftljus. Man bränner ner det och behållaren åker i bästa fall i återvinningen. Vi ville skapa något som fick människor att behålla kärlet«, säger Malin.

Annons
Quod gör doftljus med hållbarhet i fokus
Anna Göransson Södergren och Malin Qvänstedt Myllymäki driver Quod från en gammal butikslokal i Bromma.  

Kärlet i stengods

Kärlet görs i stengods i ett samarbete med Lidköpings porslinsfabrik, och finns i åtta olika utförande där varje doft har en egen unik glasyr.

»Dofter väcker känslor och minnen. Vi får en otrolig respons här i butiken. Kunder berättar om hur olika lukter kastar tillbaka dem till barndomen. Vi har hittills släppt åtta dofter«, säger Anna.

Quod gör doftljus med hållbarhet i fokus
Det vackra kärlet kan användas som pass, för tandborstar eller fyllas på med nytt doftande sojavax. 695 kr kostar det minsta ljuset, refill 285 kr.  
Annons

Hållbarhet och kvalité

Hållbart med kvalité är ledorden för Quod, ljusen görs av ekologisk sojavax, kärlen – som kan användas för refill, vas eller kanske tandborstar – är handgjorda, handglaserade och fylls också på för hand.

Anna och Malin som har stor doftkunskap, vill med dofterna koppla på alla sinnen och gärna doftsätta hela hemmet. Här täcks känslan av brasa, blommighet, sensualitet och frisk bris i den härliga doftgarderoben de erbjuder.

»Vårt senaste tillskott är No 8, Honey Holiday, en kaxig doft. Len och fyllig, men samtidigt udda och kraftfull«, säger Anna.

Quod gör doftljus med hållbarhet i fokus
Nu finns åtta dofter i Quods doftgarderob, den senaste heter Honey holiday. Brinntiden är 80 timmar.  
Publicerat 03 december 2021
Annons