Övergivna Arlanda-tornet har omvandlats till designboende

Det gamla ramptornet på Stockholm Arlanda Airport har stått övergivet i 15 år – men har nu fått nytt liv och inretts till en lägenhet av den svenska konstnären Cilla Ramnek.

Annons

Det gamla ramptornet på Arlanda var tidigare arbetsplats för de som dirigerade parkeringen av flygplanen. Nu har tornet med hjälp av designern och konstnären Cilla Ramnek, förvandlats till en unik lägenhet på närmare 35 kvadratmeter med möbler och inredning från bland annat Designtorget, Design House Stockholm, Svenskt Tenn och Fogia.

Lägenheten har även ett eget pentry och panoramavy över start- och landningsbanor på flygplatsen.

– Jag tackade ja till det här projektet för att jag tyckte att miljön var så extraordinärt cool på ett sätt som jag verkligen gillar. Dels rent estetiskt och dels för att det andades lite av övergiven plats, något jag alltid tjusas av, säger Cilla Ramnek.

I stort sett hela lägenheten är inredd med produkter som också går att köpa på flygplatsen, från varumärken som Duty Free Store, Design House Stockholm, Designtorget, KKDK Luggage, Deli, WH Smith och Frank’s Flowerbar.

Annons

Läs också: Hemma hos Cilla Ramnek på Östermalm

 
 
 
 
 
 
 
 
 

I en tävling som genomförs i samarbete med HomeAway, som förmedlar semesterhus, finns nu chansen att bo i en natt  i den unika lägenheten.

Annons

Som gäst får du en 24-timmars upplevelse där man bland annat får besöka flygtornets balkong 80 meter upp i luften och möjligheten att få komma bakom kulisserna till spännande platser på flygplatsen.

Läs också: ESNY lanserar minilägenheter med hotellkänsla

 
 
 

Bland de kulinariska upplevelserna erbjuds även frukost från RC Chocolat som drivs av Ronny Latva, medlem i det svenska konditorlandslaget, och middag på Pontus in the Air, som ägs och drivs av en av Sveriges mest framstående kockar Pontus Frithiof.

Tävlingen pågår från 13 juni till 30 juli 2017.

Läs också: Arne Jacobsens designhotell förnyas – se bilderna

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Annons